Het Awardscomité is klaar voor de 22ste editie van de Roeselare Awards.
Joke Couvreur Het Awardscomité is klaar voor de 22ste editie van de Roeselare Awards.

52 genomineerden voor acht Roeselare Awards

Voor de 22ste keer wordt het beste van Roeselare in de spotlights gezet tijdens de Roeselare Awards. Die galashow vindt plaats op zaterdag 26 januari in het Fabriekspand. Maar wie zijn de genomineerden?

In de categorie Winkelbeleving komen Thyrsus, De Vleugelfabriek, Sleeplife, Boost Moodshop en Vision 21 Sportsclub in aanmerking voor de award. Optiekpunt, Westvlaams Tegelhuis, Sinnfoort, Goddeeris en Samyn Wonen zijn de kanshebbers in de categorie Marketing. De genomineerden in de categorie Nieuwbouw zijn Smart Solutions, Aktius Notarissen, Hyveco, Garage Dejonckheere, Sportoase en Maister, in de categorie Renovatie gaat het om KOERS, Slagerij Nico en Katrien, Sinnfoort, Creo, De Bonte Os en Kapper en pruiken Nathalie Nowé. BMS Dejonckheere, VISIX, Mulder Natural Foods, Eutraco en Dovy Keukens zijn geselecteerd voor Bedrijf van het jaar en Interieur Verfaillie, Boost Moodschop, De Klaproos, Samyn Wonen, Optiekpunt, Kruidenmozaïek/Nowme, Delaere Womenswear, De Overburen, Anna et Maman en Jules et Fils komen in aanmerking voor de award Handelaar van het jaar. De Starters Award prijkt straks mogelijk op de schouw bij Exposure, Studiebox, Octinion Agriculture, Bow Architecten of Hexagon.

Voor de award Persoonlijkheid van het jaar is er een longlist van tien namen. Nog tot en met 17 januari kun je via de Facebookpagina Roeselare Awards of www.roeselare-awards.be stemmen op je favoriet. De genomineerden zijn onderneemster Conny Vandendriessche, Dorine Naert, die het gezicht is van de campagne van vzw Shopping en Centrum Roeselare, Johan Vergote van Uitgeverij Bibliodroom, die onlangs nog ‘100 Herkenbare Roeselarenaars publiceerde, succesvol techondernemer Jurgen Ingels, priester en De Mol 2018 Pieter Delanoy, Mathieu Vinken, die de Galenusprijs won voor zijn onderzoek naar leverziekten, koersfenomeen Jelle Wallays, succescoach bij wielerploeg Deceuninck-Quick-Step Patrick Lefevere, de gebroeders Vandenberghe van Skyline Communications en tot slot Björn Gevaert, bezieler van het Roeselaars Natourcriterium. Tot slot wordt ook weer een Life Time Achievement Award uitgereikt. Die gaat naar Paul Ameloot, drijvende kracht achter lichtgigant Delta Light.

De gala-avond in het Fabriekspand op 26 januari wordt gepresenteerd door ex-Miss België Virginie Claes. Er is muziek dankzij Lady Trumpet, Hendrik Deneir, partyband BTZ en dj Bart Jan Depraetere. Vorig jaar woonden 850 aanwezigen de uitreiking van de stadsawards bij. Dit jaar is het aantal kaarten beperkt tot 800. Kaarten kosten 125 euro en kun je reserveren bij het Secretariaat van de Awards op de Meensesteenweg 290, op 051/26.62.01 of via roeselare@roularta.be.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer