De zittingzaal in de rechtbank van Kortrijk
LSI De zittingzaal in de rechtbank van Kortrijk

60 uur werkstraf voor amateurfotograaf nadat hij met gevonden bankkaart tot 7.000 euro afhaalt

Een 32-jarige man uit Roeselare die in zijn vrije tijd verlaten gebouwen fotografeert is veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur. Hij vond een bankkaart in een verlaten woning en haalde ermee tot 7.000 euro af. “Het is een enorm domme beslissing geweest.”

De 32-jarige jongeman was met zijn vriendin naar een leegstaand huis in Waregem getrokken om daar foto’s te nemen. De woning was eigendom van een bejaard echtpaar dat in een rusthuis in Waregem verblijft. Het koppel vond een bankkaart en nam die mee. “Ze zochten de geboortedatum van de eigenaar van de bankkaart op en probeerden het geboortejaar als pincode, dat bleek te lukken”, zei de openbare aanklager. Het was pas nadat de zoon opmerkte dat er geld verdwenen was van de rekening van zijn ouders dat de bal aan het rollen ging. Bij een betaling bij slagerij Renmans kon de bankkaart gelinkt worden aan een klantenkaart en konden de beklaagden ontmaskerd worden. In totaal haalde het koppel zo’n 7.000 euro af. “We gebruikten het vooral om inkopen te doen”, vertelde de fotograaf. “We hadden nooit geld mogen afhalen met die bankkaart. Van zodra de politie is binnen gevallen bij ons, hebben we ook meteen alles terugbetaald.” De man moet ook een geldboete van 1.040 euro betalen, zijn vriendin kreeg de opschorting en werd dus niet gestraft. 

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marcus Camps

    Diefstal, oplichting, bankfraude ... en dan krijgt men een werkstraf. Maar dit gaat toch echt wel een verkeerde richting uit.

Lees meer