Rechtbank Kortrijk
Alexander Haezebrouck Rechtbank Kortrijk

9 maanden effectief voor belagen ex

Een 38-jarige man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden waarvan 9 maanden effectief, omdat hij zijn ex-vriendin uit Roeselare bedreigde, belaagde en haar slaapkamerraam vernielde. De man ontkent dit.

Jimmy T. had ongeveer twee jaar lang een knipperlichtrelatie met de vrouw uit Roeselare. “Toen de relatie definitief gedaan was, bleef hij haar gedurende een maand lang ontelbare berichtjes sturen via WhatsApp en belde hij haar voortdurend”, zei het openbaar ministerie. Hij zei daarbij ook dat hij alles kapot zou slaan en dreigde ermee haar appartement in brand te steken. Toen de vrouw aangifte ging doen bij de politie, stuurde hij haar in 25 minuten tien berichten en probeerde hij haar ook twee keer te bellen . Op 22 november vorig jaar werd de slaapkamerraam van de vrouw verbrijzeld. Hij had haar op dat moment een berichtje gestuurd dat hij in haar garage was en uit onderzoek blijkt ook dat de man toen in de buurt van het appartement was. De man moet naast de celstraf een geldboete van 400 euro betalen. De rechter legde hem een contactverbod op met zijn ex en moet enkele voorwaarden naleven, één daarvan is actief naar werk zoeken. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer