RV

Al negen Roeselaarse scholen engageren zich voor Rode Neuzen Dag

Negen Roeselaarse scholen, vijf middelbare en vier lagere, hebben zich al aangemeld voor Rode Neuzen Dag, De goeddoelactie van VTM, HLN, Qmusic en Belfius. In Vlaanderen hebben al  meer dan 1.100 scholen zich aangemeld.

Waar de vorige jaren de focus lag op het mentaal welzijn van jongeren, verruimt de goeddoelactie die dit jaar naar het mentaal, fysiek en sociaal weerbaarder maken van jongeren in Vlaanderen. Hoogtepunt van de actie wordt een grote slotshow op 29 november.

Om die problematiek onder de aandacht te brengen, roept de Rode Neuzen Dag dit jaar zoveel mogelijk scholen op om acties te organiseren. “We willen de scholen zo goed mogelijk inspireren en ondersteunen”, licht Qmusic-dj en Rode Neuzen Dag-supporter Sam De Bruyn toe. “Het geld van de actie van de school gaat integraal naar hun gekozen project, aangevuld met een financiële extra door acties die de rest van Vlaanderen organiseert.”

In Roeselare schreven zich al negen scholen in: het VABI, de VMS, BuSo Onze Jeugd, het VTI, MSKA Roeselare en de basisscholen De Vlieger, de Vikingschool, St. Lutgart en De Plataan.

Scholen die zich nog willen inschrijven, kunnen dat doen op rodeneuzendag.be. Wie dit nog voor de zomer doet, kan een exclusief optreden van Niels Destadsbader of K3 winnen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer