KOS

Besturen regio Midwest pleiten voor ondergronds traject in Ventilusproject

De zestien burgemeesters van de regio Midden-West-Vlaanderen - Ardooie, Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lichtervelde, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Pittem, Roeselare, Ruiselede, Staden, Tielt, Wielsbeke en Wingene - hebben tijdens het Midwestoverleg een gezamenlijk standpunt ingenomen in het Ventilusproject. Dit project wil via de aanleg van een nieuwe hoogspanningsluchtlijn doorheen West-Vlaanderen, de opgewekte stroom vanop de windmolenparken op zee naar het binnenland brengen. Om deze stroom naar het binnenland te brengen, is de aanleg van een nieuwe hoogspanningslijn noodzakelijk. De Midwest-besturen, die zich verenigen in de Dienstverlenende Vereniging (DVV) Midwest, steunen het gezamenlijk ingenomen standpunt. De zestien besturen bepleiten bij de bevoegde minister om de leefkwaliteit voor de burger te vrijwaren. De burgemeesters vragen om te onderzoeken om het traject maximaal ondergronds aan te leggen, ook al betekent dit een hogere kostprijs. 

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Wouter Termote

    Men mag de tijd en geld nodig voor de onteigening van de gronden van honderden eigenaars niet vergeten. Wanneer 1 koppigaard het ondergronds traject kan stoppen, zie ik dit de eerste 10 jaar niet realiseerbaar zijn. Maar dat zal wel de achterliggende agenda zijn.

  • Anne Onsia

    Het is technisch niet eens mogelijk om het ondergronds te doen op dergelijke spanning. Krijg je niet ontkoppeld en niet gekoeld. En DC is ook geen optie in ons dicht bevolkte landje.

Lees meer