Het nieuwe recyclagepark in de Landetbeekstraat in Langemark-Poelkapelle kreeg ook al dieven over de vloer.
Deconinck Het nieuwe recyclagepark in de Landetbeekstraat in Langemark-Poelkapelle kreeg ook al dieven over de vloer.

Bewakingscamera’s en andere maatregelen moeten einde maken aan diefstallen op recyclageparken

Het nieuwe recyclagepark van Langemark-Poelkapelle is sinds kort voorzien van camerabewaking. Die kwam er na een diefstal uit de geldautomaat. Ook andere recyclageparken hebben last van dieven en nemen maatregelen.

Eind vorig jaar gingen dieven al eens aan de haal met kleingeld op het recyclagepark van Zonnebeke, maar sindsdien kregen ook andere recyclageparken in onze regio ongewenst bezoek, zoals in Roeselare, Staden, Langemark-Poelkapelle en Houthulst. De daders hebben het telkens gemunt op het kleingeld in de betaalautomaten. Grote sommen worden nooit buitgemaakt, hooguit 150 euro, maar het fenomeen is wel vervelend. Bovendien wordt telkens schade aangericht, waarbij de schade groter is dan de buit. In alle parken worden extra beveiligingsmaatregelen genomen. Een daarvan is het regelmatig ledigen van de betaalautomaten.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer