De lading afvalzakken moest op een parking gelost worden.
Mirom De lading afvalzakken moest op een parking gelost worden.

Brand in vuilniswagen door spuitbussen
tijdens ophaalronde in Roeselare

Langs de Brugsesteenweg in Roeselare is woensdagochtend brand ontstaan in een vuilniswagen van ophaaldienst Renewi. De lading vuilniszakken kon op een parking gelost en geblust worden. Wellicht lag een voorraad spuitbussen aan de oorzaak. “Respecteer de sorteerregels”, roept Milieuzorg Roeselare en Menen (Mirom) op.

De brand ontstond rond 6.30 uur tijdens de ophaalronde van restafval in Roeselare. De ophalers hoorden een kleine explosie in de laadruimte en zetten de ophaalwagen meteen aan de kant. Ze verwittigden de hulpdiensten en losten de lading na overleg met de brandweer op een parking langs de Brugsesteenweg. De brandweer was snel ter plaatse en kon het vuur vrij snel blussen. Niemand raakte gewond en de vuilniswagen zelf liep ook geen schade op. Tijdens een controle vond de brandweer een aanzienlijke voorraad spuitbussen. “Als de verantwoordelijke kan getraceerd worden, riskeer hij/zij een boete”, aldus Mirom. De ophaalronde kon met enige vertraging verder gezet worden.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer