3 Nadat de filmpjes opdoken op sociale media werd zelfs via het internet opgeroepen om op een welbepaalde dag te gaan driften op de rotonde aan Poco Loco. De politie hield die dag een oogje in het zeil en alles bleef rustig.
Samyn/RV Nadat de filmpjes opdoken op sociale media werd zelfs via het internet opgeroepen om op een welbepaalde dag te gaan driften op de rotonde aan Poco Loco. De politie hield die dag een oogje in het zeil en alles bleef rustig.

Driftende automobilisten vertellen allemaal hetzelfde: “Ik was het niet. En ik weet niet wie het wel was”

Drie mannen die terechtstaan omdat ze verdacht worden van driften op een rotonde in Roeselare en volgens het openbaar ministerie zo andere weggebruikers in gevaar hebben gebracht, wassen hun handen in onschuld. Hoewel de nummerplaten aan de wagens naar hen verwijzen, ontkennen ze alle drie met klem. Een van hen wil zelfs klacht indienen tegen onbekenden.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Thomas T. (29), Thibault L. (33) en Laurent M. (28) moesten zich maandag in de rechtbank verantwoorden. De eerste zou met een paarse Porsche GT3 aan het driften gegaan zijn op de rotonde aan het bedrijf Poco Loco in Roeselare. Zijn rijkunsten werden gefilmd en verspreid via sociale media. Zo belandden de beelden ook bij de politie. In de dagen nadien doken nog twee filmpjes op van driftende BMW’s op dezelfde rotonde. Ook die beelden leidden tot een onderzoek. Via de nummerplaten kwam de politie terecht bij de drie beklaagden.

3 Op het internet verschenen geanimeerde montages waarin de draak gestoken werd met de feiten.
Facebook Op het internet verschenen geanimeerde montages waarin de draak gestoken werd met de feiten.

Ongeloofwaardige verklaringen

De drie verklaarden tijdens het onderzoek dat ze niet achter het stuur zaten van de driftende wagens. Toen de politie hen vroeg wie dan wel reed, moesten ze het antwoord schuldig blijven. Ook bij de politierechter bleven ze bij hun standpunt. “Ik leen mijn Porsche wel eens uit”, zei Thomas T., alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Politierechter Philip Hoste rolde met zijn ogen. “U leent uw auto uit, maar weet niet aan wie. U beseft toch dat dit heel ongeloofwaardig klinkt?” Dat moest Thomas T. toegeven. Ook Thibault L. en Laurent M. disten hetzelfde verhaal op. “U weet toch dat u verplicht bent om de identiteit van de bestuurder mee te delen?”, vroeg de politierechter. Dat wisten de drie niet. “Maar met de beste wil van de wereld: we weten echt niet wie met onze wagen reed. Het is ook moeilijk voor ons om dat te achterhalen omdat we de juiste datum van de overtreding niet kennen.”

Tijd om na te denken

“Ik zou zelf ook graag weten wie met mijn BMW, een bedrijfsvoertuig overigens, reed”, zegt Thibault L. De derde beklaagde, Laurent M., vond dat hij misschien wel een logische verklaring had. “Ik heb een autohandel en tientallen wagens in voorraad”, legt de man uit. “Het gebeurt dat ik eens een auto uitleen. Ik heb met deze zaak niks te maken en vraag dan ook de vrijspraak. Mijn naam wordt onterecht beklad. In het filmpje met de BMW waarvan de nummerplaat naar mij verwijst, hoor je ook iemand die dicht bij de cameraman staat en mijn naam uitspreekt. Dat vind ik niet kunnen. Daarom zal ik klacht indienen tegen onbekenden. Eigenlijk vind ik het erg dat dit verhaal blijft opgerakeld worden. Het lijkt wel alsof we beroepscriminelen zijn.” 

De rechter wil eind september van de beklaagden horen wie er achter het stuur zat van de wagens.

3 Op het internet verschenen geanimeerde montages waarin de draak gestoken werd met de feiten.
Facebook Op het internet verschenen geanimeerde montages waarin de draak gestoken werd met de feiten.

22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • filiep manhaeve

    @robin de wegcode zegt dat je altijd het voertuig onder controle moet hebben. Door het bewust in een overstuuractie te brengen valt dit niet meer onder controle aangezien dit niet de normale manier van rijden is en dus een correctie beweging. Het verschil zit in het bewuste. Of er nu fietsers waren of niet doet er helemaal niet toe. Het is de openbare weg. Als je niet begrijpt dat dit niet hoort en het goedkeurt dan ben je gevaarlijk bezig.

  • Karel Boom

    @robin, ja ik ken het rondpunt heel goed. En het doet er niet toe wat je zelf met je auto kan, he eigen kunde inschatten is irrelevant. Als je iets zoekt wat geschonden werd dan moet je eens “onaangepast rijgedrag” opzoeken in de wegcode, dit is een voorbeeld van onaangepast rijgedrag. Het brengt mogelijks anderen in gevaar, ook al denk je zelf controle te hebben en alles te zien...

Lees meer