Eerder dit jaar kreeg ereburgemeester Albert Biesbrouck al z’n eigen straatnaam in Roobaertpark. Straks is ereburgemeester Gerard Dochy aan de beurt.
Joke Couvreur Eerder dit jaar kreeg ereburgemeester Albert Biesbrouck al z’n eigen straatnaam in Roobaertpark. Straks is ereburgemeester Gerard Dochy aan de beurt.

Ereburgemeester Dochy krijgt straatnaam

De gemeenteraad gaf groen licht voor drie nieuwe straatnamen.

De nieuwe straat die in Rumbeke wordt aangelegd in het verlengde van de David Teniersstraat voor de ontsluiting van de nieuwe verkaveling van Allbouw krijgt de naam Vercamershof. In Oekene wordt de nieuwe weg in de Boerenkrijglaan voor de verkaveling van Hyboma Gerard Dochystraat gedoopt. Dochy was burgemeester van Oekene van 1939 tot 1979. Langs de Verbrandhofstraat wordt tenslotte de straat die het nieuwe bedrijventerrein moet ontsluiten de Houtskoolstraat genoemd. Dit is een verwijzing naar recent archeologisch onderzoek waarbij sporen werden gevonden van Romeinse of vroegmiddeleeuwse putten waarin boomstukken werden verbrand om er houtskool van te maken. Voor de drie straatnamen volgt nu nog een openbaar onderzoek en wordt advies gevraagd aan de Cultuurraad eer ze definitief worden vastgesteld. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer