9 De winnende taarten met een eerste plaats voor Isabelle Vandorpe (de bovenste taart, cake in een bidon), tweede plaats voor Nele Saint-Germain en de derde plaats voor Saidja Callewaert.
Joke Couvreur De winnende taarten met een eerste plaats voor Isabelle Vandorpe (de bovenste taart, cake in een bidon), tweede plaats voor Nele Saint-Germain en de derde plaats voor Saidja Callewaert.

IN BEELD. Originele ‘cake in een bidon’ wint taartenwedstrijd KOERS

KOERS.Museum van de Wielersport vierde zondag zijn eerste verjaardag en daar hoorde natuurlijk taart bij. Véél taart, want wie dat wenste, kon een taart bakken en die tijdens een wedstrijd laten beoordelen door een jury. Uiteindelijk won geen klassieke taart, maar wel een originele cake in een bidon de eerste prijs.

9 De taarten waren in thema.
Joke Couvreur De taarten waren in thema.

Die cake was een creatie van Isabelle Vandorpe, die niet op de prijsuitreiking aanwezig kon zijn, maar die we nadien wel telefonisch om wat uitleg konden vragen. “Mijn zoon is koersliefhebber en zelf hou ik van taarten bakken en dus hebben we de krachten gebundeld”, vertelt ze. “Ik had al eens eerder een cake in blik gebakken en zo groeide het idee om dat eens in een soort bidon te doen. Daar kan je uiteraard geen slagroomtaart in stoppen, dus opteerde ik voor een energiebommetje. Ik had twee soorten cake gemaakt: één met dadels, banaan en okkernoot en één met ananas, pecannoten en rozijnen. Ik ben blij dat de jury voor mijn ontwerp is gegaan, hoewel het geen taart in de klassieke zin is.” Isabelle wint een museumpas met haar lekkere cake.

9 Tussen de vele taarten werden uiteindelijk de beste drie uitgekozen door de jury.
Joke Couvreur Tussen de vele taarten werden uiteindelijk de beste drie uitgekozen door de jury.

Juryleden Hans Martens (winnaar eerste Bake-Off Vlaanderen) en Kris Goegebeur waren lovend. “Originaliteit en smaak waren voor ons het voornaamste en dus stak deze inzending er met kop en schouders bovenuit”, klonk het. Het zilver was voor Nele Saint-Germain. Zij maakt eeen cheesecake met zure room. Op de derde plaats staat een frangipanetaart van Saidja Callewaert.

9 Deze taart van Nele Saint-Germain werd 2de.
Joke Couvreur Deze taart van Nele Saint-Germain werd 2de.
9 Eens proeven!
Joke Couvreur Eens proeven!
9 Een lange tafel vol met heerlijke taarten.
Joke Couvreur Een lange tafel vol met heerlijke taarten.
9 Iedereen wil een stukje taart proeven.
Joke Couvreur Iedereen wil een stukje taart proeven.
9 Een stukje proeven!
Joke Couvreur Een stukje proeven!
9 'Proficiat 1 jaar KOERS'
Joke Couvreur 'Proficiat 1 jaar KOERS'

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer