De rechtbank in Kortrijk.
LSI De rechtbank in Kortrijk.

Jongeman (21) riskeert 60 uur werkstraf voor vuistslag op KSA-fuif

Een 21-jarige jongeman uit Roeselare moest zich maandagmorgen verantwoorden op de rechtbank in Kortrijk omdat hij op vijf mei vorig jaar een vuistslag gaf aan een 17-jarige jongen. Dat gebeurde op een fuif van de plaatselijke KSA. Hij riskeert 60 uur werkstraf. 

De beklaagde ging net zoals het slachtoffer op vijf mei vorig jaar naar een fuif van de KSA in fuifzaal De Nieuwe Deure in Beveren. Het slachtoffer was in de zaal plots verbaal agressief en ging de beklaagde ook duwen. “Hij riep ook telkens dat hij hem de kop zou inslaan en zei hem dat ze naar buiten moesten gaan”, pleitte de advocaat van de 21-jarige beklaagde. “Ook buiten bleef de 17-jarig jongen schreeuwen en duwen tegen de jongeman. Op een bepaald moment duwde hij zo hard dat mijn cliënt op de grond viel. Toen hij terug overeind krabbelde zag hij dat zijn belager opnieuw aanstalten maakte om hem te duwen. Daarop heeft hij uitgehaald en hem één slag verkocht. Daarna is die andere ook gekalmeerd. Ik meen dat mijn cliënt op zo’n manier werd uitgedaagd dat er van wettige zelfverdediging sprake is en ik vraag dan ook om hem vrij te spreken.” Het 17-jarige slachtoffer werd na de feiten afgevoerd naar de spoeddienst met verwondingen aan zijn linker oog. Hij stelde zich geen burgerlijke partij op de rechtbank. Naast de werkstraf riskeert de beklaagde ook nog een geldboete van 400 euro. Vonnis op 22 juli. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer