De organisatoren van Plein Publique.
Joke Couvreur De organisatoren van Plein Publique.

Koordlopers op meer dan 10 meter hoogte tussen de bomen van het Noordhof dankzij Plein Publique

Plein Publique pakt op zaterdag 22 en zondag 23 juni uit met hun meest internationale affiche ooit. Daarnaast brengen onder andere ook een arcadepark en figurentheater naar het Noordhof en laten zelfs koordlopers hun ding doen op meer dan tien meter hoogte tussen de bomen van het park.

Twee dagen toveren de organisatoren het Noordhofpark om tot een festivalterrein. ”De vierde editie van Plein Publique is de meest internationale editie van het festival”, vertelt Pieter Vandamme van De Spil. ”We palmen het hele Noordhof in, van de Noordstraat tot de Kattenstraat en zelfs een stukje verder. Qua muziek trekken we op zaterdag vooral de kaart van rock en elektronische muziek met de psychedelische funk van Yin Yin, de catchy synthpop van Jaguar Jaguar en de soulvolle beats van Charlotte Adigéry. Op zondag is er woestijnblues van het Malinese Tamikrest en de feestelijke cumbia van het Mexicaanse Kumbia Boruka.”

Plein Publique staat ook voor een pak beleving. “Zo zal Lyapunov zowel op zaterdag als zondag tussen de optredens door een hoogtespektakel brengen”, weet Kasper Verhelst. “Op meer dan tien meter hoogte worden tussen de bomen van het park koorden gespannen waarop koordlopers zullen balanceren. Een deel van het park wordt ook omgetoverd tot arcadepark. Denk aan Pacman, Tetris, King Kong, maar dan zonder tablet en wifi. Verder is ook onze mini-zoo weer present en bieden we acht jongeren van #HACKTHETRACk, die workshops beatbox, scratching, hiphop volgden, een podium. Bijzonder leuk is ook dat we een stukje theater aan het programma kunnen toevoegen. Op zondag brengt figurentheater Froe Froe de familievoorstelling Zeeboenk.”

Plein Publique wordt op beide dagen afgesloten met een stevig feestje, met op zaterdag de Soul Shakers en op zondag duikt Shizzle le Sauvage achter de draaitafels. Het festival is gratis. Meer info op www.pleinpublique.be.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer