5 Dader Pol M. (45), onherkenbaar door de politiejas op zijn hoofd, wordt de woning binnengeleid waar hij afgelopen weekend zijn echtgenote Ellen D'hooghe (37) om het leven bracht.
Hans Verbeke Dader Pol M. (45), onherkenbaar door de politiejas op zijn hoofd, wordt de woning binnengeleid waar hij afgelopen weekend zijn echtgenote Ellen D'hooghe (37) om het leven bracht.

Man die echtgenote ombracht, werkt goed mee tijdens reconstructie

Pol M. toont speurders hoe hij Ellen D’Hooge sloeg met ijzeren staaf

Pol M., de 45-jarige man die afgelopen weekend in hun woning in Oekene zijn 37-jarige vrouw om het leven bracht, heeft donderdagnamiddag aan de speurders getoond hoe hij te werk is gegaan. Naar verluidt werkte de man goed mee. M. sloeg zijn echtgenote dood met een ijzeren staaf.

De wedersamenstelling van de feiten in de rustige woonwijk in het centrum van Oekene begon stipt om half drie. De omgeving was niet hermetisch afgesloten, iets wat op reconstructies nochtans vaak het geval is. Het zorgde ervoor dat het gebeuren op een vlotte manier kon plaatsvinden, zonder de inzet van al te veel politiemensen die nieuwsgierigen op afstand moesten houden.

Zoals gewoonlijk, tekenden niet alleen de speurders en het parket present maar ook de onderzoeksrechter, een wetsdokter en een psychiater. Ook advocate Iris Santens, die de belangen verdedigt van de verdachte, was aanwezig. Als laatste werd Pol M. in een anoniem politievoertuig ter plaatse gebracht. Met een politiejas over zijn hoofd werd de man de woning binnengeleid waar hij en Ellen al bijna twintig jaar woonden. Om kwart voor vier zat de reconstructie erop en werd de dader weer weggeleid.

5 De vele bloemen voor de woning herinneren aan de stille wake die woensdagavond werd gehouden, om Ellen te herdenken.
Hans Verbeke De vele bloemen voor de woning herinneren aan de stille wake die woensdagavond werd gehouden, om Ellen te herdenken.

Doffe blik

In de buurt wist niemand dat Pol M. zo snel weer naar zijn woning zou gebracht worden om te tonen wat zich daar zaterdagnacht heeft afgespeeld. “Misschien is dat maar goed ook”, zegt een buurvrouw, die zondag het gebeuren van dichtbij meemaakte. “Iedereen was verrast toen hier plots een medisch team en heel veel politiewagens arriveerden”, vertelt ze. “Het bleef gissen, niemand vertelde ons wat. Mijn hart stond stil toen plots bleek dat Ellen overleden was. Intussen was haar man al weggebracht. Hij was lijkbleek toen hij door de politie geboeid uit de woning werd geleid. Pol keek me aan. Ik zag een doffe blik in zijn ogen die ik nooit meer zal vergeten. Hij was duidelijk onder invloed (van medicijnen, zo bleek later, red.), maar kon wel nog stappen. Hij leek iemand om medelijden mee te hebben, maar achteraf bekeken is dat onterecht. Hij heeft een leven genomen en dat van zijn zoontje verwoest. Dat is onvergeeflijk”, besluit de vrouw.

5 Net voor de reconstructie begint, arriveren alle betrokken partijen die aanwezig moeten zijn.
Hans Verbeke Net voor de reconstructie begint, arriveren alle betrokken partijen die aanwezig moeten zijn.
5 Dader Pol M. (45), onherkenbaar door de politiejas op zijn hoofd, wordt de woning binnengeleid waar hij afgelopen weekend zijn echtgenote Ellen D'hooghe (37) om het leven bracht.
Hans Verbeke Dader Pol M. (45), onherkenbaar door de politiejas op zijn hoofd, wordt de woning binnengeleid waar hij afgelopen weekend zijn echtgenote Ellen D'hooghe (37) om het leven bracht.
5 De bloemenpracht staat in schril contrast met het kille van de verzegelde woning.
Hans Verbeke De bloemenpracht staat in schril contrast met het kille van de verzegelde woning.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Danny Tack

    zo snel een reconstructie oke. Hij komt nog sneller weer vrij...

  • pol van de velde

    We kennen de uitspraak al, een enkelband en een vluchtplan.

Lees meer