Mercure Hotel bestaat 5 jaar, de winsten van alle activiteiten worden aan vijf goede doelen geschonken.
Joke Couvreur Mercure Hotel bestaat 5 jaar, de winsten van alle activiteiten worden aan vijf goede doelen geschonken.

Mercure Hotel viert vijfde verjaardag, geschenken zijn voor vijf lokale goede doelen

Hotel Mercure viert zijn vijfde verjaardag. Het hotel op het Accent Business Park is een echt succes en daarom wil hotelmanager Cédric Decaestecker iets terugdoen voor Roeselare. De komende maanden organiseert hij verschillende activiteiten, gaande van een Halloweenrun tot een benefietgala ten voordele van vijf Roeselaarse goede doelen.

Het Mercure Hotel op Accent Business Park is een schot in de roos, zo bewijzen de cijfers . “De voorbije vijf jaar hebben 150.000 mensen bij ons gelogeerd en mochten we minstens evenveel bezoekers - mensen die kwamen tafelen of een seminarie bijwonen - verwelkomen”, weet hotelmanager Cédric Decaestecker. “Bovendien zijn we erg gekend in sportmiddens. We zijn officiële partner van voetbalploegen KSV Roeselare en Royal Excel Moeskroen en volleyteam Knack Roeselare. Ook wielerploegen Bora, met Peter Sagan, en de ploeg van Marc Cavendish, Team Dimension Data, zijn hier kind aan huis.”

Goede doelen

Het hotel wil de vijfde verjaardag op een mooie manier vieren en tegelijk iets terugdoen voor Roeselare. “We willen graag ons steentje bijdragen en tonen dat we de samenleving een warm hart toedragen”, zegt Cédric. “Daarom zochten we contact met vijf lokale vzw’s die zich inzetten voor mensen die het minder goed hebben of ziek zijn.” Concreet gaat het om sociaal restaurant Mannahuis, Kloen, dat zich inzet voor de Ziekenhuisclowns, de Televestiaire die kledij verkoopt aan lage prijzen aan wie het minder breed heeft, de bijzondere jeugdzorg organisatie Onze Kinderen en De Rode Lopers, die strijden tegen kanker. “Al deze verenigingen hebben één ding gemeen: hun enthousiasme en tomeloze inzet voor anderen”, gaat Cédric verder. “Daar kunnen we allemaal iets van leren en wij willen hen dan ook graag ondersteunen.”

Vijf meter taart

Hotel Mercure organiseert dan ook tot eind dit jaar verschillende activiteiten. “Noem het gerust #VANRSL #VOORRSL. Vanavond starten we met een vip-netwerkevent met 140 ingeschrevenen en op zondag 13 oktober organiseren we een open hoteldag. Zo bieden we iedereen de kans om eens achter de schermen te kijken en het reilen en zeilen van een hotel te ervaren. Op zondag 3 november staat de eerste Mercure Halloween Run op de agenda. Start en aankomst liggen op het Accent Business Park, maar we werken een parcours van vijf kilometer in Oekene uit dat een of twee keer afgelegd kan worden. Voor de kinderen voorzien we een kidsrun van een halve kilometer. We vragen de deelnemers om zich te verkleden en we roepen de Oekenaren ook op om het parcours aan te kleden. Foodtrucks en optredens maken het plaatje compleet. Het is de bedoeling dat de Mercure Halloween Run een jaarlijks evenement wordt dat ook opgenomen zal worden in het criterium Roeselare Loopt. Op vrijdag 15 november verkopen we vijf meter taart die we zullen opdelen in driehonderd stukken en eindigen doen we op 13 december met onze benefiet gala-avond. Alle opbrengsten gaan naar een gezamenlijke benefietrekening. Daarnaast plannen we ook enkele kleinere acties, zoals het inzamelen van goederen en kleine giften. We hopen dat we in januari een mooi bedrag kunnen schenken aan de vijf vzw’s. Bovendien zou het mooi zijn dat er dankzij ons initiatief ook samenwerkingen tussen de verschillende vzw’s ontstaan en dat andere bedrijven aangezet worden om ook een duit in het zakje te doen.”

Inschrijven voor de Mercure Halloween Run kan nu al op www.mercurehalloweenrun.be. Meer info op www.mercureroeselare.be.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Rik Verthe

    En de nachtopvang in Roeselare daar waar daklozen een bed kunnen krijgen voor de nacht zouden U ook dankbaar zijn

Lees meer