Het team achter Motel Moteur.
Joke Couvreur Het team achter Motel Moteur.

Motel Moteur gaat brutalistische toer op in Sint-Martens-Latem

Het tweejaarlijkse kunst-, food- en designevenement Motel Moteur verhuist dit jaar van Roeselare naar Sint-Martens-Latem. De Konstrukto-villa op het Warellesgoed, waar de biënnale de voorbije twee edities plaatsvond, is ondertussen gesloopt. 

“Ik had aanvankelijk een nieuwe locatie in Roeselare op het oog, maar op het laatste moment kon dit niet doorgaan”, vertelt bezieler Christo Marichal. “Uiteindelijk ben ik toevallig, al rondrijdend met de auto, op de brutalistische villa van architect Juliaan Lampens in Sint-Martens-Latem gestoten. Lampens creëerde een unieke bouwstijl binnen de betonarchitectuur, waarbij zijn vernieuwende ideeën geïnspireerd zijn op Le Corbusier en Japanse architectuur. In 1995 won hij de Grote Architectuurprijs van België. Met de villa waar wij terecht kunnen, keerde hij terug naar het elementaire en dat is ook wat wij deze keer doen met Motel Moteur. We gaan ‘back to basics’. Vorige edities waren succesvol, met tot tweeduizend bezoekers in twee weekends. Dit jaar zijn we tevreden als we vijfhonderd kunstminnende mensen kunnen samenbrengen.” 

Motel Moteur brengt deze keer kunst van Petrichor, Thierry Thenaers, Frederik Saey en Christo. Motel Moteur vindt plaats op 22 en 23 juni. Meer info en inschrijven op www.motelmoteur.com.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer