De nieuwe blauwe PMD-zak
rv De nieuwe blauwe PMD-zak

Ophaalfrequentie pmd-zakken wijzigt voorlopig niet

De ophaalfrequentie van pmd-zakken zal voorlopig niet verhogen. Sinds 1 juni maakten alle inwoners van de steden en gemeenten aangesloten bij afvalintercommunale Mirom Roeselare de overstap naar de nieuwe blauwe zak. Daar mogen meer soorten plastic in - gaande van botervlootjes tot plastic zakjes –, waardoor de pmd-zakken sneller vol zijn. De ophaling aan huis wijzigde echter niet en gebeurt nog altijd tweewekelijks. Veel burgers willen daarom een wekelijkse ophaling, maar die komt er voorlopig niet. “De ophaling van pmd wordt georganiseerd door FostPlus, niet door ons”, zegt algemeen directeur  Koen Van Overberghe van Mirom Roeselare. “Samen met andere communales hebben we hen al de vraag gesteld, maar iets wijzigen aan de ophaling blijkt niet zo evident. Nu al gebruiken een miljoen Vlamingen de nieuwe pmd-zak, maar de grote uitrol moet eigenlijk nog beginnen. Voorlopig zal er dus niets veranderen aan de ophaalfrequentie. We vermoeden zelfs dat er op termijn eerder een beslissing genomen zal worden op Vlaams niveau.”

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Johan Veryser

    Hier,8650, moeten wij zelf onze pmd zakken naar een gemeenschappelijke ophaalpunt voeren. Nochtans betalen wij stipt onze belastingen, iedereen gelijk? Voor de ene toch meer dan de andere

Lees meer