Foto Joke Couvreur

Oppositie roept zelf gemeenteraad bijeen voor uiteenzetting over beleidsplan

Oppositiepartijen N-VA, Vlaams Belang en Groen pikken het niet dat de bestuursmeerderheid haar beleidsplan 2019-2024 op woensdag 3 april al aan de bevolking voorstelt met een show in CC De Spil nog voor het op de gemeenteraad kwam. Tijdens de gemeenteraad uitte eerst Immanuel De Reuse (Vlaams Belang) zijn ongenoegen: “Het hoort niet dat jullie dit aan de bevolking voorstellen zonder de oppositie te informeren. Nog voor wij het financiële luik zien, zullen jullie een goednieuwsshow brengen.” 

Burgemeester Kris Declercq (CD&V) reageerde dat er niets ondemocratisch is aan de plannen. “Het beleidsplan komt in mei op de commissie ter bespreking. Erover stemmen zal gebeuren op de daaropvolgende gemeenteraad.” 

Maar de oppositie was niet tevreden met dit antwoord en bundelde de krachten. Ze wil zelf de gemeenteraad bijeenroepen nog voor de publieksvoorstelling van 3 april. “De gemeenteraad moet samen komen als een derde van de raadsleden hierom vraagt”, weet raadslid Brecht Vermeulen (N-VA). N-VA, Groen en Vlaams Belang hebben het verzoekschrift gisteren op het einde van de gemeenteraad afgegeven. “We hebben geen bezwaar dat de meerderheidspartijen hun plan toelichten aan de bevolking en hiervoor een inspraakronde organiseren, maar dat mag niet betekenen dat de gemeenteraad hiermee buiten spel wordt gezet.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer