Een alerte reactie van een burger en goed werk van de politiezone Riho zorgde voor de arrestatie van een Frans inbrekersduo.
LSI Een alerte reactie van een burger en goed werk van de politiezone Riho zorgde voor de arrestatie van een Frans inbrekersduo.

Politie treft drugs en spijbelaars aan tijdens controleactie in stationsomgeving

De politie heeft vanmorgen een controleactie gehouden in de stationsomgeving. Er werden vier personen met drugs aangetroffen en drie spijbelaars. “Met deze actie willen we een signaal geven aan de jongeren die overlast veroorzaken en aan de buurtbewoners dat we iets willen doen aan die overlast”, zegt commissaris Carl Vyncke van de politiezone Riho. 

De politie controleerde met behulp van drughonden en werkte samen met de Spoorwegpolitie. Ze controleerden aan de bushalte ‘De mandel’ en in het station. Aan de bushalte werden 16 bussen en hun bestuurder gecontroleerd. Alle buschauffeurs moesten een ademtest afleggen, niemand blies positief. Alle 447 busreizigers werden door een drughond gecontroleerd. “De honden duidden 13 personen aan. Daarvan bleken drie personen in het bezit van een gebruikershoeveelheid drugs.

In het station zelf controleerde de Spoorwegpolitie vier treinen. Eén treinreiziger bleek in het bezit van een joint. De politie trof tenslotte ook drie spijbelende jongeren aan. Ze verwittigden de scholen en brachten hen nadien ook naar school. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer