Kris Defoort en Karien Thevelein voor hun pastorie.
Foto Couvreur Kris Defoort en Karien Thevelein voor hun pastorie.

Sinnfoort palmt Oekense pastorie in

KRIS EN KARIEN MAKEN NIEUWE THUIS VOOR AFDELING TUINMEUBILAIR

Tegen het voorjaar van 2019 wordt de Oekense pastorie omgeturnd tot winkel die focust op tuinbeleving. Het historische gebouw is sinds twee jaar eigendom van Kris Defoort en Karien Thevelein, zaakvoerders van Sinnfoort, en stond lange tijd te huur voor horecadoeleinden.

Een beschermd monument is het niet. Maar de neogotische pastorie langs de Oekensestraat, die dateert uit 1901, is toch een van de markantste gebouwen van Oekene. Toen Stad Roeselare het pand twee jaar terug verkocht, waren dan ook heel wat Oekenaars nieuwsgierig naar wat de toekomst zou brengen. "Wij waren direct geïnteresseerd in de pastorie. Het is niet alleen een mooi gebouw in vrij goeie staat, het paalt ook onmiddellijk aan de site van Sinnfoort", vertelt Kris Defoort, zaakvoerder van Sinnfoort. "Concrete plannen hadden we toen nog niet. We wisten alleen dat we het gebouw wilden bewaren."


Eenmaal de verkoop geklonken was, konden we beginnen plannen te maken. "Een B&B, een restaurant, een coworking-plek, een rusthuis, onderdak voor studenten ... Het passeerde allemaal de revue", aldus Karien. Maar niets werd geconcretiseerd en het pand werd te huur gezet voor horecadoeleinden. Sinds deze week is er echter opnieuw beweging. "We dachten aanvankelijk heel out of the box voor de herbestemming van de pastorie", aldus Kris. "Maar we zijn er uiteindelijk mee bij onze eigen branche verzeild. Sinnfoort, opgericht in 1965, is de grootste speciaalzaak in Vlaanderen die focust op tafels en stoelen. Daarnaast verkopen we ook tuinmeubilair en materiaal om winkels in te richten. Dit alles vanuit één winkel. We hadden echter het gevoel dat de klant door de bomen het bos niet meer zag. Ook wilden we ons aanbod graag uitbreiden."

Authentieke karakter

Zo kwam de pastorie in het vizier. Die wordt de nieuwe thuis van de afdeling tuinmeubilair. "Deze week zijn de werken gestart. We gaan de volledige pastorie, de binnen- en achtertuin omvormen tot speciaalzaak in niet alleen tuinmeubilair, maar ook in tuinbeleving. Dit met respect voor het authentieke karakter van het pand. Begin maart 2019 hopen we er de eerste klanten te verwelkomen." Maar momenteel wordt er ook gewerkt in Sinnfoort zelf. Op 13 oktober heropenen Kris en Karien de afdeling tafels en stoelen die volledig in een nieuw, modern kleedje zit. "We trekken ons gamma ook open en verkopen voortaan ook tafels en stoelen voor bijvoorbeeld de horeca en op kindermaat. We willen echt de referentie in Vlaanderen zijn. In het najaar van 2019 tot slot nemen we ook de afdeling winkelinrichting onderhanden. Nu al zijn we op zoek naar de nieuwste trends zoals geurbeleving, de vernieuwendste paspoppen,..." Meer op www.sinnfoort.be.

Lees meer