Steven Richardson

Tegenligger moet in de remmen voor zwalpende automobilist met 3,86 pro mille alcohol in het bloed

“Normaal neem ik altijd de bus naar het café in Roeselare waar ik ga biljarten, meneer de rechter. “Maar net die ene keer dat ik toch met de wagen was, werd ik tegengehouden.” Yves H. bleek stomdronken. Hij mag drie maanden niet met de auto rijden.

Een politiepatrouille kreeg op 8 april 2018 in Roeselare een auto in de gaten die over de weg zwalpte. Toen de inspecteurs de wagen wilden tegenhouden, week de automobilist uit naar de andere rijstrook. Een tegenligger moest fors in de remmen om een botsing te vermijden. Yves H. moest een ademtest afleggen en bleek zwaar onder invloed: hij had 3,86 pro mille alcohol in het bloed. Toen de agenten hem vroegen waar hij vandaan kwam, weigerde de man te antwoorden. De rechter kon er allesbehalve om lachen. “Mensen zoals u moeten uit het verkeer geweerd worden voor u een zwaar ongeval veroorzaakt. Bovendien werd u eerder al eens veroordeeld voor een ongeval met vluchtmisdrijf.” Yves H. kreeg een rijverbod van drie maanden en een boete van tweeduizend euro. Hij krijgt zijn rijbewijs terug als hij slaagt voor een geneeskundig en psychologisch onderzoek.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer