Chocolatier in spe James Fiers.
Joke Couvreur Chocolatier in spe James Fiers.

Exclusief voor abonnees

Transman James (21) getuigt voor Rode Neuzen Dag: “Er zullen altijd mensen zijn die tegen me zijn, maar het allerbelangrijkste is dat ik gelukkig ben”

James Fiers (21) werd geboren als Angel. Als kind al wist hij dat hij geboren was in het verkeerde lichaam. Maar pas toen James 18 was, startte hij de fysieke transitie van vrouw tot man. Hij spartelde zich door enkele heel moeilijke jaren, maar is nu een zelfzekere jongeman die, naar aanleiding van de Rode Neuzen Dag, zijn verhaal vertelde aan zijn medeleerlingen van het MSKA Roeselare. “Ik wil heel graag andere transgenders helpen, want het blijft een taboe”, zegt hij.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • frans Venloo

    Er is veel wat schijnbaar tegen hun is maar velen zijn voor hen en als men geen overlast veroorzaakt kan dit perfect , beste feesten man

  • Charlotte De greef

    James, ik ben alleszins helemaal VOOR jou, en velen zijn dat met mij! Succes en geluk, man!

Lees meer