Trio bedwingt Mont Ventoux voor goede doelen

Steven Dewitte (37), Alexander Sioen (32) en Brecht Verborgh (33) zijn er zaterdag in geslaagd om de Mont Ventoux te bedwingen, en wel op retrofietsen.


Dat is sterk, vooral omdat twee van de drie vrienden tot halfweg vorig jaar nul conditie hadden. "Brecht nodigde ons halfweg 2017 uit om het samen te proberen", legt Steven Dewitte uit. "We gingen de uitdaging aan, op voorwaarde dat we het zouden doen op oude retrofietsen en voor het goede doel." Het trio trainde voor 'vol o ventoux', zoals het initiatief gedoopt werd, bijna vijftien maanden. Geen overbodige luxe, want voor Steven Dewitte en Brecht Verborgh was het al van in het middelbaar geleden dat ze nog gesport hadden. Alexander Sioen haalde de top op 1.912 meter in twee uur, Brecht in 2,5 uur. Steven deed er ruim drie uur over.


"Halfweg werd ik misselijk en moest mijn ontbijt er terug uit", geeft hij toe. "Maar ik heb doorgezet." De actie heeft ruim 3.000 euro opgebracht voor vzw Victor, vzw Het Ventiel en daklozenopvang De Noorderbrug. (SVR)

Lees meer