De jongeman passeerde de kassa bij Colruyt met tabak zonder betalen en kon gevat worden.
BELGA De jongeman passeerde de kassa bij Colruyt met tabak zonder betalen en kon gevat worden.

Twintiger stal “voor het plezier”

Een 23-jarige jongeman uit Roeselare riskeert 10 maanden effectieve celstraf en een boete van 800 euro voor twee diefstallen in warenhuis Colruyt en de diefstal van een bromfiets aan het station.

Op 30 september 2019 kon Bryan R. samen met een minderjarige in warenhuis Colruyt in Roeselare op heterdaad betrapt worden bij de diefstal van twee pakken tabak. Twee winkeldetectives konden hen staande houden toen ze zonder betalen de kassa passeerden. Dat was niet naar de zin van R. “Hij dreigde ermee ‘dat hij een kogel door de kop zou schieten’ van een winkeldetective en duwde hem om te kunnen vluchten”, aldus de openbare aanklager. “Hij verklaarde te stelen voor het plezier, dat is hallucinant.” Tijdens het onderzoek bleek uit de camerabeelden van Colruyt dat R. ook al vijf dagen voordien pakken tabak had gestolen. Op 12 juni 2019 was op een politiecamera aan het Roeselaarse station te zien dat R. samen met minderjarigen een bromfiets stal. R. bekende de diefstallen bij Colruyt, maar ontkende de bromfietsdiefstal. Zijn advocaat drong aan op een straf met begeleiding. Hij werd eind 2018 in Brugge al veroordeeld tot 8 maanden voorwaardelijk en 800 euro boete voor andere diefstallen. Vonnis op 8 januari.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer