De politierechtbank van Veurne.
JHM De politierechtbank van Veurne.

Veertiger die 60 km reed met politie op de hielen wordt wellicht ontoerekeningsvatbaar verklaard

Een 41-jarige man uit Ardooie zal wellicht niet gestraft worden voor een wilde politieachtervolging van liefst 60 kilometer lang door een groot stuk van West-Vlaanderen. Een psychiater oordeelde dat V. geestesgestoord is en niet wist wat hij deed op 5 januari. 

Een motard van de politie in Koksijde merkte om 11.50 uur een auto op waarvan de uitlaat op de grond hing. Hij wilde de wagen doen stoppen, maar V. stoof er vandoor. Hij reed richting autosnelweg en zette koers naar zijn woonplaats. Verschillende politiemotards en voertuigen van de wegpolitie en lokale politie zetten de achtervolging in. Pas na 60 kilometer, drie kwartier later, kon V. klemgereden worden. Twee politiewagens raakten daarbij beschadigd. De snelweg ging toen zelfs even helemaal dicht. 

V. gaf een opmerkelijke verklaring: “Ik kon onmogelijk stoppen voor de politie. Er was een stem in mijn hoofd die zei dat ik naar huis moest om op mijn bed te gaan liggen.” De man had ook gedronken. Een psychiater oordeelde dat hij inderdaad aan een geestesstoornis lijdt. V. verscheen begin deze maand nog voor de politierechter in Brugge voor een deel van dezelfde feiten op de snelweg in Lichtervelde. Hij werd er ontoerekeningsvatbaar verklaard. De man zit momenteel ook nog in de cel en verschijnt nog voor de raadkamer in Brugge. Daar stelden enkele agenten zich burgerlijke partij tegen hem. 

De politierechter in Veurne wacht de definitieve beslissing af om een oordeel te vellen voor de achtervolging van uit Koksijde. De zaak gaat voort op 9 september. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer