VIDEO. Politie toont filmpje crashende Polen: “Rijden en drinken gaan niet samen”

Met beelden van een bewakingscamera op het Stationsplein in Roeselare wil de politie duidelijk maken dat rijden en drinken niet samen gaan. 

In onze krant van 31 december was al te lezen dat een Audi met Poolse nummerplaat het weekend voordien op het plein was gekanteld. De 24-jarige Poolse automobilist was in het centrum weggevlucht toen een politiepatrouille de wagen wilde tegenhouden. Aan ’t Kruidvat in de Ooststraat was de auto de plooibare paaltjes nog de baas, maar het vaste, verzinkbare paaltje aan El Dia bleek een taaiere klant. De twee inzittenden uit Roeselare werden opgepakt. De jongeman achter het stuur had te veel gedronken en moest zijn rijbewijs afgeven voor vijftien dagen. Dat was ook de reden voor de vlucht. Maar de bewegende beelden maken alles nog veel straffer… en maken ook duidelijk dat verzinkbare paaltjes niet zomaar wijken. 

De Audi kwam na de klap op zijn zijkant te liggen.
Facebook De Audi kwam na de klap op zijn zijkant te liggen.

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Filiep Lapeire

    Gelukkig was er op dit ogenblik niemand voor de terrassen van de horecazaken wat daar op deze plaats meestal wel het geval is.

  • Patrick Voet

    Die paaltjes lijken me een prima bescherming om grote menigten te beschermen tegen auto of vrachtwagen aanslagen. Plaats er zo maar meer.

Lees meer