Een moderne lichtbalk en ANPR-camera's op het dak van een politievoertuig van de zone RIHO.
LSI Een moderne lichtbalk en ANPR-camera's op het dak van een politievoertuig van de zone RIHO.

Vier maanden rijverbod voor rist inbreuken, en nu kan man niet meer naar werk

T., een 43-jarige man uit Wevelgem, zit in nauwe schoentjes. Een rijverbod van vier maanden brengt hem in moeilijkheden, want elke dag moet hij tientallen kilometers pendelen om te gaan werken.

De Wevelgemnaar liep in juni van dit jaar tegen de lamp toen hij voorbij een ANPR-camera passeerde en er bij de politie meteen een lichtje ging branden. De auto van T. bleek niet gekeurd en evenmin verzekerd. Bovendien was een eerder vonnis van de politierechtbank nog niet afgehandeld: T. moest toen verplicht de vier proeven (een theoretisch en praktisch rijexamen en medisch en psychologisch onderzoek) afleggen. Hij deed dat slechts gedeeltelijk, naar eigen zeggen omdat hij het financieel niet aankan. De rechter gaf hem een boete van 2.000 euro en twee keer zes maanden rijverbod. In totaal vier maanden daarvan zijn effectief. T. krijgt bovendien nog eens de verplichting opgelegd om de vier proeven tot een goed einde te brengen. Alleen zo kan hij op termijn z’n rijbewijs terugkrijgen.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Ann Scheldeman

    Ik vind het niet erg om die testen dat ze laten opnieuw doen, maar wel het kostprijsje die eraan vast hangt.

  • ANN LIMBOS

    Geen medelijden met zulke overtreders.

Lees meer