3 Dave Desloovere en Diego van Coillie willen Maiko herdenken met een golfbiljarttornooi dat zijn naam draagt.
Joke Couvreur Dave Desloovere en Diego van Coillie willen Maiko herdenken met een golfbiljarttornooi dat zijn naam draagt.

Vrienden en familie herdenken overleden Maiko Van Coillie met golfbiljarttornooi

“Biljart was de grote passie van Maiko. We kunnen hem dan ook op geen mooiere manier herdenken dan met een golfbiljarttornooi in zijn naam.” Aan het woord zijn Roeselarenaar Diego Van Coillie (31) en Dave Desloovere (38) uit Hooglede, broer en kameraad van Maiko Van Coillie, die in september 2018 uit het leven stapte. Samen organiseren ze op 6 juli het eerste Maiko Van Coillie Golfbiljart Memorial Tornooi in café De Bolle. Het tornooi moet een vaste waarde worden en geld in het laatje brengen voor een goed doel dat zich inzet voor jongeren met psychische problemen.

Op 21 september 2018 stond de wereld stil voor de familie en vrienden van Maiko Van Coillie. Amper 26 was hij toen hij uit het leven stapte. “Niemand had dit zien aankomen. Maiko was altijd de feestneus”, vertelt zijn broer Diego. “Heel snel groeide zowel bij mij als bij Dave het idee om iets te organiseren als eerbetoon en ter herdenking.” “We sloegen de handen ineen en wisten meteen dat het iets moest te maken hebben met biljart, Maiko’s hobby en de link tussen ons”, pikt Dave in.

3 Maiko van Coillie.
Joke Couvreur Maiko van Coillie.

Biljartkampioenen

Het eerste Maiko Van Coillie Golfbiljart Memorial Tornooi zag het levenslicht. “Maiko was 8 jaar toen hij begon met biljarten, ik 12. Vijftien jaar later waren we de eerste West-Vlaamse broers ooit die in duo kampioen speelden. Daar ben ik nog altijd trots op”, vertelt Diego. “We deelden dankzij de sport ook dezelfde vriendenkring.” “Vorig jaar vervoegde Maiko mijn ploeg. Dankzij hem hoopten we kampioen te worden. Jammer genoeg maakte hij zelf een andere keuze, maar toch is het ons gelukt. We zijn kampioen geworden en Maiko heeft daar toch wat aan meegeholpen. De beker die we wonnen is voor zijn mama”, vertelt Dave.

Inschrijvingen

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor het tornooi, dat georganiseerd wordt in café De Bolle, waar Maiko zelf talloze uren aan de biljarttafels sleet. De respons is massaal en hartverwarmend. “De eerste dagen stond onze telefoon roodgloeiend. We hebben nu al zeventig inschrijvingen en er zullen er de komende weken nog wel volgen. Aanvankelijk zouden we maximaal 64 deelnemers toelaten, maar we hebben de limiet verschoven naar 128. Vooral ervaren biljarters hebben zich ingeschreven, maar er zitten ook mensen tussen die zich voor het eerst aan de sport wagen. Voor Maiko. We geloven dat hij ons gebaar wel zou appreciëren. Was het mogelijk geweest, dan zou hij zelf elke dag aan de biljarttafel gestaan hebben. Bovendien zou hij zelf zeker paraat geweest zijn op een tornooi ter nagedachtenis van iemand die hij kende.”

3 De affiche van het tornooi.
RV De affiche van het tornooi.

Goede doel

Diego en Dave willen van het tornooi een vaste waarde maken op de biljartkalender. “Zo houden we de herinnering aan Maiko levendig. Elk jaar willen we het beter doen en groeien. Niet om er zelf aan te verdienen. Integendeel. We hopen over enkele jaren een mooie som te kunnen schenken aan een goed doel dat zich bekommert om jongeren met psychische problemen.”

Het eerste Maiko Van Coillie Golfbiljart Memorial Tornooi vindt plaats op zaterdag 6 juli in Café De Bolle in ’t Hof van ’t Henneken. Het tornooi start om 13 uur. Inschrijven kost tien euro en kan bij Diego op 0495/47.04.87 of bij Dave op 0491/34.52.27. De prijzenpot is goed voor 1.200 euro.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Pascal Matthys

    Prachtig artikel - prachtig initiatief.

  • Nathalie Wallays

    Top artikel

Lees meer