3 Tijdens de reeks huiszoekingen werden zowat 450 wapens in beslag genomen.
Benny Proot Tijdens de reeks huiszoekingen werden zowat 450 wapens in beslag genomen.

Exclusief voor abonnees

Vrouw van wapenverzamelaar getuigt: “Mijn man had niks kwaads in de zin, hij is er ziek van”

Een zestiger uit Roeselare bij wie eind juni 280 vuurwapens in beslag werden genomen, ligt in het ziekenhuis. “Die huiszoeking en de voorlopige hechtenis hebben er zwaar bij hem ingehakt”, zegt zijn echtgenote. “Ja, mijn man verzamelde vuurwapens. Al vele jaren lang. Maar alleen voor zijn eigen collectie. Hij kon er eenvoudigweg niet van scheiden. Dat hij nu zo’n straf riskeert, maakt ons bang.”

De speurders wisten niet wat ze zagen toen ze eind juni een rijwoning in het centrum van Roeselare doorzochten. Er waren aanwijzingen dat de bewoner flink wat verboden wapens in huis had maar de realiteit overtrof ruimschoots de verwachtingen. Liefst 280 vuurwapens, een voorraad munitie en gummiknuppels werden in beslag genomen. Tien politiemensen hadden een hele dag werk om alles weg te brengen, in totaal vulden ze vier bestelwagens.

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Agneta Vanwinckel

    Deze man moesten ze een beloning geven , hij heeft als verwoed verzamelaar meer wapens ( met eigen middelen) uit de samenleving gehaald : Wapens waar anders ongelukken hadden kunnen mee gebeuren in de handen van ondeskundige personen wapens die bij hem gekoesterd werden om hun geschiedenis en de techniek en zodoende geen enkel gevaar meer vormde voor de samenleving. Zijn passie heeft meer wapens uit de samenleving gehaald en veiliggesteld dan de mislukte inleveringsactie van de overheid.

  • François Van Mol

    Waarschijnlijk een verzamelaar van wapens 2de wereldoorlog . Ondanks de hoeveelheid heeft dit niets kwaad in zich.Hij had wel een vergunning als verzamelaar kunnen aanvragen bij de gouverneur. Een kleine garnaal dus ,maar de echte opslag plaatsen van de religie van de vrede laat men ongemoeid . Daar schuilt het echte gevaar.

Lees meer