In het VTI Roeselare fietst men sinds donderdag 18 uur tot vrijdag 18 uur op rollen voor Rode Neuzen Dag.
Joke Couvreur In het VTI Roeselare fietst men sinds donderdag 18 uur tot vrijdag 18 uur op rollen voor Rode Neuzen Dag.

VTI koerst 24 uur op rollen voor Rode Neuzen Dag

VTI Roeselare gaat voluit voor Rode Neuzen Dag. Maandag kwamen Sam De Bruyn, Inge De Vogelaere en Wim Oosterlinck van Q-music er al live radio maken om de school te bedanken voor hun bijdrage aan Rode Neuzen Dag, maar de school weet van geen ophouden. Op Rode Neuzen Dag organiseert het VTI nog twee activiteiten. Vanavond is er nog een spaghettifestijn, en sinds donderdag 18 uur wordt er een fietsmarathon georganiseerd. 24 uur wordt er non-stop gekoerst op rollen door leerlingen, leerkrachten, directie, personeel van andere scholen van Scholengroep Sint-Michiel, ouders, broers en zussen,... “We worden gesponsord door bedrijven en horecazaken”, vertelt Jurrie Sabbe. “We willen zoveel mogelijk kilometers bijeen fietsen en op dat aantal mogen de leerlingen voor één keer gokken. Ook dat levert nog wat extra centen op voor Rode Neuzen Dag, net als onze chocomelkverkoop die nog loopt.” 

Het geld dat het VTI zo inzamelt, gaat naar de leerlingen. Zo wordt er onder andere werk gemaakt van een ontspanningsruimte voor hen. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer