8 Biersommelier Sofie Vanrafelghem proeft voor ons enkele streekbieren.
Wouter Spillebeen Biersommelier Sofie Vanrafelghem proeft voor ons enkele streekbieren.

Exclusief voor abonnees

Wat wordt Het Streekproduct van 2019? Biersommelier Sofie Vanrafelghem proeft: “We moeten meer fier zijn op onze streekbieren”

Als missionaris van lekkere bieren verspreidt Sofie Vanrafelghem de blijde boodschap: ‘Belg, wees weer fier op uw streekbieren’. Waarom champagne als aperitief, als geuze mooier sprankelt? “We zijn altijd al een bierland geweest, alleen weten ze dat in het buitenland beter dan wij zelf. Terwijl wij naar Frankrijk rijden om wijnflessen, komen buitenlanders onze brouwerijen bezoeken. Het is pas de voorbije jaren dat we een kentering zien en er meer aandacht is voor de eigen streekbieren. Toch slagen niet alle horecazaken erin een deftig bier op hun kaart te zetten. Werk aan de winkel dus!”

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • vanzeir guy

    In Leopoldsburg is er een nieuw biertje uitgebracht, gratis ter beschikking voor iedereen het noemt 'het rioolbiertje' komende uit de riolering van de gemeente en de militairen. Schol

  • DIRK VAN DESSEL

    Gueuze of Lambic als apéro, een Rodenbach of Zulte bij garnaal of langoustines, een Witbier bij vis en absoluut zeker bij paling-in het-groen, in de mosselpot en nadien bij de dis en bij gebraden kip. Tripel bij runds- en varkensvlees vlees. Donkere Trappist of Gouden Carolus in stoofvlees pot en nadien bij de dis. Bij een krokante pistolet of toast met "Américan préparé" of met foelie gekruid gehakt, een Tripel er bij. "Smakelijk !!!"

Lees meer