Gene Vangampelaere, Katrien Gryspeerdt, schepen Michèle Hostekint en Giovanni Vandewaetere zijn klaar om het Krommebeekbos 3,5 hectare uit te breiden.
Joke Couvreur Gene Vangampelaere, Katrien Gryspeerdt, schepen Michèle Hostekint en Giovanni Vandewaetere zijn klaar om het Krommebeekbos 3,5 hectare uit te breiden.

Wie boompje in geboortebos Krommebeekbos plant, krijgt ook eentje mee naar huis

Het Krommebeekbos wordt op zondag 1 december met 3,5 hectare uitgebreid. Stad Roeselare organiseert de boomplantactie en krijgt  de medewerking van Natuur en Bos, Natuurpunt, Meer Bomen in Roeselare, JNM, Huis van het Kind en de Gezinsbond. In totaal worden er 9.160 bomen aangeplant, gaande van eiken over tamme kastanjes tot boskersen en kardinaalsmuts. 

“In de toekomst moet het Krommebeebos een natuurparadijs van 35 hectare worden met fietsdoorsteken en wandelpaden”, weet schepen Michèle Hostekint (Sp.a & De Vernieuwers). “In 2015 werd al 3,76 hectare aangeplant, in 2017 3,5 hectare en straks nog eens 3,5 hectare nieuw bos.”

Huis van het Kind

Iedereen die wil, mag helpen bij de aanplant. Maar er ging ook een specifieke uitnodiging naar alle Roeselaarse gezinnen bij wie er in 2018 en 2019 een kindje werd geboren. “Die 1.200 kindjes maken onze stad een pak levendiger en samen met hen willen we de stad nu ook een pak groener maken”, aldus de schepen. “Het is de bedoeling om samen met hen een geboortebos aan te planten, maar we hebben voor al die gezinnen ook nog een verrassing in petto. Elk kindje krijgt namelijk ook een boompje mee om thuis te planten. Die kunnen afgehaald worden aan de stand van het Huis van het Kind.”

Laarzen en spade mee

De boomplantactie start op 1 december om 14 uur ter hoogte van de Pater Pire- Broeder Adolfstraat. Er wordt tot 16.30 uur geplant onder deskundige begeleiding van de boswachters van Natuur en Bos. Inschrijven kan via pod@roeselare.be. Je trekt best laarzen aan en een spade meenemen is ook handig. Er wordt aangeraden om te voet of per fiets naar Beveren af te zakken en er wordt dan ook een fietsenstalling voorzien in de Pater Pirestraat. Wie toch met de auto komt, kan parkeren in de Izegemsestraat ter hoogte van Dosko Beveren.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer