Wingene is ambitieus als het over cultuur gaat: zowel met het nieuwe programma, als via de toekomstige bouwplannen.
RV Wingene is ambitieus als het over cultuur gaat: zowel met het nieuwe programma, als via de toekomstige bouwplannen.

Wingene toont zich ambitieus met nieuw cultuurprogramma

‘In of uit de plooi voor cultuur’, dat is het thema van het nieuwe cultuurjaar dat vrijdagavond officieel afgetrapt werd in Wingene. “Het thema van origami of de Japanse vouwkunst sluit mooi aan bij hoe we ons programma in elkaar staken”, zegt Maarten Huvaere, voorzitter van de raad van bestuur van de culturele centra. 

Met een gevarieerd programma wil de gemeente zoveel mogelijk inwoners aanspreken. “Met artiesten en acteurs zoals Jan De Wilde, Stijn Meuris, William Boeva, Neeka en Stefaan Degand halen we dit jaar heel wat grote namen naar onze gemeente”, zegt schepen van Cultuur Lieven Huys (CD&V). “Van de Spiekpietjes tot comedy of een lezing over de tendensen in Champagne. Iedereen vindt er zeker iets in terug dat de moeite waard is.”

Het programma dit jaar is ambitieus, maar de toekomstplannen zijn dat zeker ook. “In 2021 starten we met de bouw van een nieuw vrijetijdscentrum op de site van het gemeentehuis, inclusief een theaterzaal met driehonderd zitjes. De bouwplannen zijn bijna klaar”, weet schepen Huys. “Het is een mooi vooruitzicht met heel wat mogelijkheden om het cultuuraanbod in de toekomst nog te versterken.”

Tickets voor het nieuwe cultuurseizoen kun je bestellen bij reservatiedienst de Alk via cultuurtickets@wingene.be, op 051/65.04.40 of aan de balie. Je kunt ook tickets krijgen bij de participerende verenigingen. Het programma vind je op www.wingene.be. “Voor een aantal voorstellingen verwachten we een grote opkomst of zijn er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. We raden iedereen dus aan zijn tickets zo snel mogelijk te bestellen”, besluit Huvaere..

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer