3 Filip Maekelberg kijkt opnieuw aan tegen een lange revalidatie.
Hans Verbeke Filip Maekelberg kijkt opnieuw aan tegen een lange revalidatie.

Exclusief voor abonnees

Zwaarverbrande ex-baron van Krottegem getuigt: “Ik kan niet meer, maar toch moet ik verder”

Hij noemt zichzelf een kat met negen levens, maar vindt het nu wel welletjes geweest. Voor de derde keer al moet Filip Maekelberg (52) uit Roeselare langdurig revalideren. Half augustus sprong hij bij een hevige brand in zijn flat uit het raam op de eerste verdieping. Ooit werd hij al eens zeshonderd meter meegesleurd door een vrachtwagen en enkele jaren geleden kreeg hij een stalen plaat van anderhalve ton op zich. “Ik zou nu graag eens een rustig leven willen leiden.”

Ingepakt als een mummie en met voorzichtige stem - zijn longen zijn aangetast door de hete lucht die hij heeft ingeademd bij de brand - doet Filip Maekelberg zijn verhaal vanop zijn ziekbed in het brandwondencentrum van het UZ Gent. “Ik herinner me van die zondag alleen nog een grote steekvlam”, zegt hij. “Dat ik uit het raam gesprongen ben, weet ik alleen uit de kranten.” 

Je hebt 27% van dit artikel gelezen

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer