Het ABVV deelt gratis lunchpakketten uit in Klein Frankrijk en pleit zo om het minimumloon te verhogen naar 14 euro per uur.
Lieke D'hondt Het ABVV deelt gratis lunchpakketten uit in Klein Frankrijk en pleit zo om het minimumloon te verhogen naar 14 euro per uur.

ABVV wil minimumloon van 14 euro per uur: “Te veel werknemers belanden in de armoede”

Vakbond ABVV heeft vrijdagmiddag actie gevoerd in industriezone Klein Frankrijk in Ronse. Het ging om een ludieke actie waarbij alle arbeiders getrakteerd werden op een gratis lunch. “We willen aantonen dat we recht hebben op meer dan alleen de kruimeltjes.”

Op elke veertiende dag van de maand voert ABVV actie om de overheden en bedrijven ertoe te brengen een minimumloon van 14 euro per uur in te voeren. “In Ronse krijgen de werknemers nu minimum 12 euro per uur, in België ligt het op iets meer dan 9 euro”, zegt secretaris David Baele van de Algemene Centrale Oost-Vlaanderen. “We merken dat dat in de praktijk te weinig is. Vooral alleenstaanden belanden zo in de armoede, terwijl ze toch werk hebben. Wij pleiten er daarom voor om iedereen minstens 14 euro per uur te betalen. Want we hebben recht op meer dan de kruimeltjes alleen.”

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Kris Priau

    De reden van armoede is vaak omdat slechts 1 van de 2 gaat werken, dat je dan moeite hebt om rond te komen dat begrijp ik, maar de cultuur van de vrouw aan de haard ligt ondertussen ook al 50 jaar achter ons... Er zijn jobs genoeg!

Lees meer