Thierry De Backer in zijn tuin, die aan de hondenschool en het asiel grenst.
Wannes Nimmegeers Thierry De Backer in zijn tuin, die aan de hondenschool en het asiel grenst.

Buren ongerust: “Leuk dat asiel, maar hoe zit het met de geluidsoverlast?”

Het dierenasiel verhuist zaterdag naar zijn nieuwe locatie aan de Watersportbaan. Maar daar is niet iedereen blij mee. De omwonenden vrezen geluidsoverlast van blaffende honden. De beloofde groenbuffer langs de kant Malem is er nog niet, langs de kant Griendijk is zelfs niks gepland.

Tot 2 jaar geleden was het rustig wonen aan de Griendijk, waar maar zes huizen staan. En ook op het eiland Malem was het behoorlijk stil. Maar daar is verandering in gekomen sinds hockeyclub Gantoise haar nieuwe terreinen in gebruik nam. Intussen kwam daar ook de hondenschool Bassebeek bij, en zaterdag opent het nieuwe dierenasiel.

Hondenschool

“Onze tuin paalt letterlijk aan die hondenschool”, zegt Thierry De Backer. “Leuk is dat niet. Elke woensdagavond van 20 tot 22 uur is er onafgebroken geblaf, en op zondagochtend van 10 tot 12 is dat ook zo. Toen de bouwvergunning voor de hondenschool werd uitgehangen, waren de werken al zo goed als klaar, en ik zou 250 euro moeten betalen om een bezwaarschrift in te dienen. Dat heb ik dus maar niet gedaan. Intussen hebben we ook de hockeyclub die voor best wat kabaal zorgt. En nu is er dus dat dierenasiel. Iedereen doet daar zo vrolijk over en het is ook fantastisch dat die dieren een beter verblijf krijgen, maar hoe zit het met de overlast? Wat als al die honden aan het blaffen slaan?”

Over onze kant is nooit gesproken. We zijn dan ook ‘maar’ met zes huizen

Thierry De Backer

Volgens de plannen was er een groene bufferzone beloofd tussen het asiel en het Eiland Malem, maar die is er nog niet. Aan de kant van de Griendijk is er niks voorzien. “Over onze kant is zelfs nooit gesproken”, zegt De Backer. “We zijn dan ook ‘maar’ met zes huizen. Het akoestisch onderzoek voor dat asiel was nochtans negatief.”

Volgens de stad is wel degelijk alles in orde voor het nieuwe asiel. “Uiteraard is er een akoestisch onderzoek gebeurd, en daarmee is rekening gehouden bij de bouw van het asiel”, klinkt het op het kabinet van bevoegd schepen Tine Heyse (Groen). “Op dat vlak is alles in orde.” De groenbuffer is er nog niet, maar komt er zeker. Daarvoor moet het plantseizoen van volgende winter worden afgewacht. De buffer wordt meegenomen in de aanleg van het Park Halfweg dat daar gerealiseerd wordt.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Stefan Ducam

    Denk je echt dat een groenbuffer geblaf tegenhoudt? Het enige wat echt helpt zijn hoge muren rondom. Dit is een middelvinger van het stadsbestuur aan alle omwonenden. Zoiets plan je toch niet in woongebied? Was er geen plaats in de haven of in industriegebied?

  • Stefan Ducam

    Weer een staaltje van ondoordachte ruimtelijke ordening. De rust zal er voorgoed gedaan zijn. Denk je echt dat een groenbuffer geblaf tegenhoudt? Het enige wat echt helpt zijn hoge muren rondom. Een ramp als je daar je eigendom aan het afbetalen bent...

Lees meer