rr

Buschauffeur naar ziekenhuis na rake klappen van agressieve reiziger in Ronse

Een buschauffeur van De Lijn is woensdag op de Glorieuxlaan in Ronse hard aangepakt door  een agressieve reiziger. Het slachtoffer kreeg slagen in het gezicht en een trap op de keel. De man moest voor verzorging naar het ziekenhuis.

Het incident speelde zich woensdagmiddag af aan de bushalte bij de het Algemeen Ziekenhuis Glorieux nadat de bus werd opgehouden door een vrachtwagen die aan het lossen was. De chauffeur van de autobus stapte uit om er zich van te vergewissen hoelang hij zou moeten wachten.

Trap op de keel

Een jongeman die deel uitmaakte van een groepje allochtone jongeren, volgde hem en werd agressief. De kerel spuugde de chauffeur in het gezicht en gaf hem enkel rake klappen op het hoofd en een harde trap op de keel. Daarna sloeg de agressor op de vlucht, samen met het groepje waarmee hij aan het station in de bus was gestapt. 

Voorbijgangers hielpen de gewonde chauffeur. De man is het ziekenhuis binnengedragen. Hij kon dezelfde avond nog naar huis, maar is voor onbepaalde tijd werkonbekwaam.

28 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • michael laeremans

    Nog veel berterchap collega! En dat is èèn van de reden waarom de lijn geen personeel meer vindt ! Respect voor ons is heel ver weg tegenwoordig.

  • thomas david

    Vlaams Belang heeft mijn stem, de rest weigert er toch iets aan te doen dus rest er mij geen andere optie

Lees meer