De nieuwe Colruyt langs de Kortrijksesteenweg in Sint-Denijs-Westrem.
Wannes Nimmegeers De nieuwe Colruyt langs de Kortrijksesteenweg in Sint-Denijs-Westrem.

Colruyt nu ook in Sint-Denijs-Westrem, meteen met grootste winkel

De Colruyt heeft een vijfde Gentse vestiging geopend, en is nu aanwezig aan elke kant van de stad. De nieuwkomer ligt op de Kortrijksesteenweg in Sint-Denijs-Westrem, en is meteen de grootste van alle Gentse winkels.

Colruyt had al vestigingen in Sint-Amandsberg, Wondelgem, Ledeberg en op de Rooigemlaan, maar zat met een hiaat in het zuiden van Gent. Daar waren ze nochtans al langer van plan een winkel te openen. In 2015 al kochten ze het terrein van de voormalige Wasserij Schepens langs de Kortrijksesteenweg. Maar de bodem bleek daar zwaar vervuild, en de sanering daarvan nam meer tijd in beslag dan oorspronkelijk gepland was.

Maar nu is de Colruyt Sint-Denijs-Westrem dus open, en het is met 1.695 vierkante meter winkeloppervlakte meteen de grootste vestiging in Gent. De zaak heeft een deels overdekte parking, met in totaal 128 plaatsen. Er zijn 40 nieuwe jobs gecreëerd. Het is meteen ook de meest groene Colruyt, met een optimale isolatie in de gevel en het dak, en duurzame technologie, zoals een koelsysteem met propaan en recuperatie van de warmte van de ventilatie en koelinstallatie. Zelfs de prijsetiketten zijn elektronisch. Zo worden jaarlijks 75.000 papieren etiketten bespaard, goed voor 90 ton papier.

Tussen andere grote spelers

Met de winkel in Sint-Denijs-Westrem wordt nu het hele grondgebied van Gent gedekt, want de Spar en de Okay behoren ook tot de Colruyt-groep. De Kortrijksesteenweg krijgt intussen de allures van de Antwerpsesteenweg in Lochristi. Ook daar vind je ongeveer alle winkels bij elkaar. Qua grootwarenhuizen heeft de Kortrijksesteenweg nu een Delhaize, Carrefour, Lidl, Aldi én Colruyt. Dat schrikt de prijzenkampioen niet af, integendeel. De vestiging in Wondelgem die enkele jaren geleden opende, werd zelfs pal tegenover de Delhaize gepositioneerd, en dat levert geen enkel probleem op.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer