2 De man met pruik, door een voorbijganger vanavond gefotofgrafeerd op de Elzeelsesteenweg.
Repro DCRB De man met pruik, door een voorbijganger vanavond gefotofgrafeerd op de Elzeelsesteenweg.

Heeft politie van Ronse vermeende kinderontvoerder met de witte pruik vanavond tòch gevat?

Is de ‘man met de witte pruik’ opgepakt?  Het nieuws werd in de vooravond nog ontkend door de politie op sociale media, maar volgens onze informatie is er intussen wel degelijk een verdachte gevat. De man die probeerde een kind te ontvoeren, zou op dit moment ondervraagd worden.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Politie en parket zijn al ruim een week op zoek naar een man die tot twee keer geprobeerd heeft om in Ronse een kind te ontvoeren. Vorige week deden de speurders nog een oproep in het vtm-opsporingsprogramma Faroek. “Dat heeft de afgelopen week een pak reacties opgeleverd van mensen die menen dat ze de verdachte hebben gezien. We krijgen dagelijks berichten van mensen die menen de gezochte man te hebben gezien. Al die tips worden uiteraard onderzocht, maar het klopt niet dat dit heeft geleid tot de arrestatie van de man die we zoeken”, zei de Ronsese politiebaas Patrick Boel ons nog in de vooravond.

Gezien langs Steenweg op Elzele

Intussen komt het onderzoek mogelijk wél in een stroomversnelling. Volgens onze info is er vanavond een verdachte opgepakt. De man werd opgemerkt in de buurt van de Elzeelsesteenweg. De politie doorzocht er het verlaten gebouw waar vroeger de doe-het-zelfzaak Gamma was gevestigd. Bij die actie zou een man met witte pruik zijn opgepakt. Volgens een bron dicht bij het onderzoek was de man al naar zijn woning aan de Elzeelsesteenweg teruggekeerd en werd hij door een getuige gevolgd, toen de politie hem kon vatten. De verdachte zou op dit moment worden verhoord.

Politie en parket willen over de zaak geen commentaar kwijt.

Later meer.

2 Op basis van getuigenissen van de slachtoffers zijn deze robotfoto's gemaakt.
Faroek Op basis van getuigenissen van de slachtoffers zijn deze robotfoto's gemaakt.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Carine Callewaert

    Mijn zoontje was een van die twee kinderen Tot op heden nog altijd niets vernomen van de politie of hij nu wel of niet is opgepakt Ook heeft ons kind op dit moment nog totaal geen hulp gekregen om dit gebeuren te verwerken zo worden slachtoffers geholpen in België

  • Christelle Vandermaelen

    Pfff morgen is hij terug vrij... en de politiekers die krijgen politie bescherming en de plebs die mogen verder belasting betalen...

Lees meer