3 Met een heel team is de kerstboom vakkundig op de Grote Markt geplaatst.
Lieke D'hondt Met een heel team is de kerstboom vakkundig op de Grote Markt geplaatst.

Kerstboom van Ronse is 13 meter hoog en weegt drie ton

De nieuwe kerstboom van Ronse staat te pronken op de Grote Markt. De mooie, volle boom is dit jaar geschonken door Ronsenaar Robrecht Wijnant en is dertien meter hoog. Het exemplaar weegt drie ton en is 28 jaar oud. Daar kijken ze in Oudenaarde met grote ogen naar.

Na een voormiddag zwoegen staat de kerstboom van Ronse mooi recht op de Markt. “Het doet me wel iets om hem hier te zien staan”, zegt Robrecht. “Als geboren en getogen Ronsenaar is dat iets om fier op te zijn.” De boom zelf komt uit Ellezelles, want daar woont Robrecht ondertussen. “Hij begon te groot te worden en bedreigde het tuinhuis. We hebben zonnepanelen laten installeren en de boom nam te veel zonlicht weg, dus we konden hem beter wegdoen. Het doet wel een beetje pijn om hem thuis niet meer te zien staan, maar misschien plant ik een paar nieuwe boompjes in de plaats.” Later dinsdag wordt de boom nog versierd. 

In Oudenaarde stuurden ze de kerstboom maandag nog terug omdat hij te lelijk was.

3 De kerstboom van Ronse arriveert op de Grote Markt.
Lieke D'hondt De kerstboom van Ronse arriveert op de Grote Markt.
3 De kerstboom van Ronse arriveert op de Grote Markt.
Lieke D'hondt De kerstboom van Ronse arriveert op de Grote Markt.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer