Het postkantoor van Ronse op de Grote Markt verhuist wellicht naar de Wijnstraat.
Google Maps Het postkantoor van Ronse op de Grote Markt verhuist wellicht naar de Wijnstraat.

Loketten van Bpost blijven in Ronse, maar verhuizen naar nieuwe locatie

Het postkantoor in Ronse verhuist eind 2019 naar een nieuwe locatie. Het huidige gebouw op de Grote Markt is te groot geworden nu de postverdeling verhuist naar Oudenaarde en ook de belastingdienst het gebouw verliet. Bpost mikt op een nieuw modern postkantoor in de Wijnstraat.

Het is oppositieraadslid Björn Bordon (sp.a) die de bezorgdheden rond de post in Ronse op tafel legt in de gemeenteraad. In een vraag aan burgemeester Luc Dupont (CD&V) verwijst hij naar een delegatie vakbondsleden die bij de burgemeester hebben aangedrongen om bij Bpost te pleiten hun activiteiten in Ronse te garanderen. Eerder raakte namelijk bekend dat de postverdeling voortaan in een centraal verdeelcentrum in Oudenaarde zal gebeuren. “Er is mij inderdaad gevraagd om Bpost op andere gedachten te brengen”, zegt Dupont. “Maar daarvoor is het te laat. Ondertussen heeft het bedrijf in Oudenaarde een gloednieuw verdeelcentrum gebouwd. Wij hadden nochtans ook verschillende locaties voorgesteld in Ronse, maar Bpost beslist nu eenmaal autonoom.” De verhuizing van het verdeelcentrum zal volgens de burgemeester wel gevolgen hebben voor de Ronsese postbodes. “Zij zullen tot vier keer naar Oudenaarde moeten rijden om hun post op te halen.”

Wijnstraat

Wel goed nieuws is dat de loketten in Ronse wel blijven bestaan. Al is Bpost wel op zoek naar een nieuwe locatie omdat de huidige gebouwen aan de Grote Markt te groot zijn geworden. Er lopen onderhandelingen om de loketten in te richten op de benedenverdieping van sociale huisvestingsmaatschappij De Nieuwe Haard in de Wijnstraat 67. “Er is een project opgestart om daar een nieuw modern postkantoor in te richten”, zegt Bpost-woordvoerster Barbara Van Speybroeck. Als die plannen doorgaan, zouden de loketten eind 2019 kunnen verhuizen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer