Warenhuis Match kreeg veel minder volk over de vloer dan eerst werd verwacht.
Foto De Coster Warenhuis Match kreeg veel minder volk over de vloer dan eerst werd verwacht.

Match sluit eind augustus de deuren

VOOR VEERTIG PERSONEELSLEDEN MOET OPLOSSING WORDEN GEZOCHT

De Match-supermarkt sluit op 31 augustus haar winkel aan de Shopping Plazza aan de César Snoecklaan in Ronse. Een veertigtal personeelsleden werden gisteren op de hoogte gebracht door de directie. "De omzet voldeed al jaren niet aan de verwachtingen", zegt Sabine Muller van de persdienst van Match. "Daarom besloot de directie om de vestiging te sluiten. Voor de werknemers wordt naar een oplossing gezocht."

Match in Ronse opende de deuren in het najaar van 2011, ter vervanging van een Carrefour die eerder op die locatie was gevestigd. Bij de opening zag Match het groots en zou de keten zestig tot zeventig mensen aan het werk zetten. Naast Match was er ook de vestiging van 'Les Délices de mon Moulin, gespecialiseerd in brood en patisserie, waar de bezoekers ook van koffie en gebak konden genieten. Het concept van Match en Les Délices sloeg in de regio echter duidelijk niet aan. Alleen op zondagvoormiddag kreeg het winkelcomplex merkelijk meer klanten over de vloer. "Match heeft de voorbije jaren heel wat inspanningen gedaan om de omzet te verbeteren met onder meer promotieacties en kortingen. Maar de respons kwam er niet en de omzet bleef onder de verwachtingen", vervolgt Sabine Muller.

Enige optie

"Voor de directie was het sluiten van de vestiging dan ook de enige optie. Naast Match zal bijgevolg ook Les Délices verdwijnen." Dat Match sluit komt niet onverwachts. "Ik kwam er enkel op zondagvoormiddag voor als ik nog iets dringend nodig had", zegt Katrien Van den Berghe. "Natuurlijk is het een spijtige zaak, want we hebben in Ronse wel een zaak nodig waar je op zondag een ruim assortiment aan producten kan kopen."


Ondertussen is ook de naastliggende Lunch Garden sinds veertien dagen dicht na het faillissement van de uitbater. Schepen van Lokale Economie, Brigitte Vanhoutte, hoopt dat er na de sluiting eind augustus toch vlug een nieuwe bestemming kan worden gegeven aan het pand.

Oplossing

"Leegstand houdt mensen weg", zegt ze. "We hopen dan ook dat er voor die vestiging een degelijke oplossing komt op het Shopping Plazza." Toch moet het de schepen nog van het hart dat een aantal personeelsleden van Match nauwelijks het Nederlands machtig waren. "En Ronse is toch een Vlaamse stad met faciliteiten", vervolgt ze. "Vlamingen willen toch graag in hun taal worden aangesproken." Bij de sluiting van Match zal ook H&M, dat net naast Match is gevestigd aanpassingen moeten doorvoeren, want de uitgang van de kledingzaak is dezelfde van die van Match.

Lees meer