Na de opleiding kun je aan de slag als gids in de Vlaamse Ardennen.
Stad Ronse Na de opleiding kun je aan de slag als gids in de Vlaamse Ardennen.

Opleiding Regiogids Vlaamse Ardennen zoekt leerlingen

De Vlaamse Ardennen is niet alleen een mooie regio om te wonen, ook op toeristisch vlak heeft het veel troeven. Gidsen nemen de toeristen regelmatig op sleeptouw door de landschappen, steden en gemeenten in de Vlaamse Ardennen, maar ze kunnen nog versterking gebruiken. Daarom gaat de opleiding Regiogids Vlaamse Ardennen binnenkort opnieuw van start. 

Geïnteresseerden leren in twee jaar tijd alles wat ze moeten weten om te kunnen gidsen in de Vlaamse Ardennen. “De opleiding bestaat uit een algemeen basisjaar met onder meer geschiedenis, kunst, geografie en gidstechnieken en een specialisatiejaar dat specifiek over de Vlaamse Ardennen gaat”, laat Miguel De Clercq weten. De lessen vinden plaats op zaterdag of een weekavond. Wie de tweejarige opleiding tot een goed einde brengt, krijgt een erkenning als toeristische gids. Toeristische organisaties in de Vlaamse Ardennen kunnen vervolgens een beroep doen op de gidsen.

Alle info bij Miguel De Clercq via miguel.declercq@hetperspectief.net.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer