Mario Valcke organiseert een whisky-evenement.
Foto De Coster Mario Valcke organiseert een whisky-evenement.

Proeven van unieke whisky's

De Ronsese whiskeyclub GlenRornacum houdt nu zondag 20 november in CC De Brouwerij in de Priesterstraat een proeverij van een assortiment whisky's.

Een van de organisatoren is Mario Valcke, die op de Grote Markt café The RoadHouse uitbaat en een echte whiskykenner is. Hij wist een vijftiental importeurs en bottelaars te strikken voor het whiskyfestival. "Daar zullen bezoekers terecht kunnen voor een professionele uitleg over allerlei soorten whisky", aldus Mario. "Maar ook hoe je best een whisky serveert om van de smaak en geur optimaal te kunnen genieten. Ook zullen de bezoekers uitgebreid kennis maken met de verschillende Schotse whiskysoorten. De bezoeker moet in de loop van de middag een duidelijk zicht krijgen op wat whisky zo uniek maakt."


Naast de standjes van de bottelaars en importeurs zal er ook een cognacstand aanwezig zijn. "En ook het Ronsese Chocolatier Hermes zal aanwezig zijn met een stand. Daar hebben ze pralines gemaakt op basis van whisky. De toegang voor het whiskyfestival bedraagt 25 euro. Bij een aantal stands kunnen ze gratis degusteren. Maar voor de duurdere whisky's zullen ze met 'drams' moeten betalen. Die kosten 1 euro het stuk. Bij een voorafinschrijving krijg je er nog vijf gratis drams bovenop. We verwachten toch zeker al 200 bezoekers."


Mario gaat zich vanaf volgend jaar volledig toeleggen op whisky. The RoadHouse is op 18 december voor de laatste keer open. Begin volgend jaar wordt hij de uitbater van de Glenharry op het Gentse Sint-Baafsplein.


Info over het whiskyfestival via 0495/13.14.30 of www.singlemaltfestivalronse.be. (MDVR)

Lees meer