Ronse Opscène 2019
Lieke D'hondt Ronse Opscène 2019

Stadsbestuur na eerste editie vernieuwde Ronse Opscène: “Gaan verder op zelfde elan”

Schepen van Evenementen Aaron Demeulemeester (N-VA) blikt tevreden terug op de eerste editie van het vernieuwde muziekfestival Ronse Opscène. “Dit was een groot succes. We gaat op dit elan verder", belooft hij.

Minder grote namen, meer lokaal talent, de optredens gecentraliseerd op de Grote Markt en de parking achter het stadhuis, zicht vanop de vele terrassen en een feesttent voor de afterparty. Niet alleen de bezoekers wisten het nieuwe concept wel te smaken, ook het stadsbestuur reageert tevreden na een zonovergoten driedaagse. “Vrijdagnacht zaten we al door onze drankbonnetjes. We hebben er inderhaast nog laten bijdrukken. Het klopt dat er minder volk was dit jaar, maar we hebben wel de inwoners van Ronse naar onze Grote Markt gekregen. En die zijn lang gebleven en hebben zich geamuseerd. Ook de samenwerking met de lokale horeca voor de uitbating van de toog is prima verlopen. Iedereen heeft hard moeten werken maar dat heeft wel geloond", weet schepen Aaron Demeulemeester.

De schepen laat weten dat het stadsbestuur op de ingeslagen weg verder gaat. “Dit moet een festival worden door en voor de Ronsenaars. Daarom willen we volgend jaar bij de techniek ook wat meer inwoners betrekken. Dit jaar is alles snel moeten gaan. Nu hebben we een jaar de tijd om alles tot in de puntjes voor te bereiden", besluit Demeulemeester. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer