Als het weer meezit is er tegen de paasvakantie opnieuw verkeer mogelijk op de stadsboulevard.
Foto Marc De Venter Als het weer meezit is er tegen de paasvakantie opnieuw verkeer mogelijk op de stadsboulevard.

Stadsboulevard krijgt stilaan vorm

De aanleg van de nieuwe stadsboulevard aan de Veemarkt in Ronse, tussen de rotonde ter hoogte van de stedelijke bibliotheek en de Olifantstraat, begint duidelijk gestalte te krijgen.

De firma Stadsbader is volop bezig met het leggen van de borduren van de rijweg. "Als alles meezit, dan zal er tegen de paasvakantie opnieuw verkeer mogelijk zijn tussen de rotonde en de Olifantstraat", laten ze bij Stadsbader weten. "Dan zullen de nieuwe rijstroken ook gegoten zijn en kan de verdere afwerking beginnen." Met de nieuwe rijwegen aan de Veemarkt zijn de werken evenwel nog niet achter de rug. "In de paasvakantie kunnen we dan ook beginnen met de heraanleg van het kruispunt Elzelestraat-Bredestraat en Olifantstraat", voegen ze er bij Stadsbader er nog aan toe.

Gescheiden fietspaden

Ook schepen van Openbare Werken, Tom Deputter, is tevreden met de vorderingen. "Stadsbader heeft extra werk gehad met een pak leidingen die er al heel lang lagen. Maar toch zijn de werken vlot kunnen opschieten. De stadsboulevard zal ook voor een veilige fietsverbinding zorgen door de gescheiden fietspaden van de rijweg. En er komt natuurlijk ook heel wat groen", voegt hij er nog aan toe. "We kijken dan ook al uit naar het weer openstellen van de toch heel belangrijke verkeersas in het stadscentrum." (MDVR)

Lees meer