5 Triamant is een nieuw woon- en leefproject.
Ronny De Coster Triamant is een nieuw woon- en leefproject.

Verschillende generaties leven in harmonie samen in Triamant

Nieuw woon- en leefcomplex Triamant officieel geopend in Ronse

Woon- en leefproject Triamant heeft in Ronse officieel de deuren geopend. Het complex bestaat uit 127 flats waar ouderen en jongeren naast elkaar wonen en er dag en nacht zorg voorzien is voor wie dat nodig heeft.

Op de voormalige site van de verpleegstersschool op de hoek van de Ninovestraat en de Oscar Delghuststraat in Ronse is zondag Triamant officieel ingehuldigd. Het is een woon- en leefcomplex waar verschillende generaties naast elkaar kunnen wonen en samenleven. Zo zullen bijvoorbeeld een bejaard koppel, een alleenstaande vader met een kind en een zorgbehoevende zestiger naast elkaar verblijven. Dat kan in 127 verschillende flats, waarvan er momenteel nog iets minder dan tachtig beschikbaar zijn.

Wie een basisflat in Triamant wil huren, betaalt daar 34 euro per dag voor. De zorg is inbegrepen, maar afhankelijk van hoe zorgbehoevend de bewoner is, kan de basisprijs variëren. Bewoners kunnen ook voor een herstelverblijf naar Triamant komen. Zij betalen 59 euro per dag voor een all-in verblijf. Daarnaast zijn in het complex ook enkele studio’s voorzien. Die zijn er vooral voor jongere bewoners, om zo de Triamantbuurt bruisend te houden. Zo’n studio kost 695 euro per maand. De bewoners van Triamant kunnen dag en nacht rekenen op zorgkundigen die hen bijstaan wanneer dat nodig is.

5 In Triamant zijn ook flats voorzien waar gezinnen met jonge kinderen kunnen wonen.
Lieke D'hondt In Triamant zijn ook flats voorzien waar gezinnen met jonge kinderen kunnen wonen.
5 Tijdens de officiële opening konden de bezoekers enkele modelflats bekijken.
Lieke D'hondt Tijdens de officiële opening konden de bezoekers enkele modelflats bekijken.

Blue Zones

Triamant wil met het woon- en leefconcept een goede levenskwaliteit voor de bewoners garanderen. Dat doet het door ook leefcoaches te betrekken bij het project. Zij helpen de bewoners om hun doelen te bereiken. “Wat dat is, kan variëren per persoon”, zegt gezondheidsinnovator Patrick Itterbeek. “Sommigen willen meer bewegen, anderen willen gezonder eten of nieuwe vrienden maken. Samen stellen we een stappenplan op om die doelen te bereiken.” De leefcoaches moeten helpen om van Triamant een ‘Blue Zone’ te maken. Dat zijn buurten waar de levenskwaliteit hoger is dan elders en mensen langer en gezonder leven. “We willen dat de bewoners van Triamant voluit kunnen leven en hier gezond kunnen zijn en blijven of worden”, benadrukt communicatieverantwoordelijke Kristien Vandenberghe. Op die manier zou voor veel ouderen de overstap naar een klassiek rusthuis definitief overbodig kunnen worden.

5 Ook wie extra zorg nodig heeft, kan in Triamant terecht.
Lieke D'hondt Ook wie extra zorg nodig heeft, kan in Triamant terecht.

Extra faciliteiten

Ook voor wie niet in Triamant woont, brengt het project extra faciliteiten mee naar de stad. Zo is er onder andere een brasserie, een wassalon en een speeltuin die vrij toegankelijk zijn voor niet-bewoners. Ook hebben onder andere een kinesist en een psycholoog een praktijk in Triamant. Daar kunnen zowel bewoners als niet-bewoners terecht.

5 De brasserie van Triamant is ook toegankelijk voor niet-bewoners.
Lieke D'hondt De brasserie van Triamant is ook toegankelijk voor niet-bewoners.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • José Coolsaet

    Wordt zeer mooi voorgesteld, het project lijkt hoopgevend. Een mix van soorten mensen, is motiverend! Maar wat zijn de 'echte' prijzen en diensten? Uit de website kan je daar een minlmum uit afleiden, meer niet. Daar zou ook openheid mogen op komen. Of heeft men iets te verbergen, hopelijk niet.

Lees meer