Algemeen directeur Ingrid Limbourg mocht de cheque in ontvangst nemen.
Mozkito Algemeen directeur Ingrid Limbourg mocht de cheque in ontvangst nemen.

Beenhespkermis levert 5.000 euro op voor BuSO Sint-Franciscus

De vzw achter het BuSO van Sint-Franciscus in Strijtem heeft een symbolische cheque 5.000 euro in ontvangst mogen nemen. Het geld werd ingezameld tijdens de beenhespkermis van FV Bergloemek. Het geld zal onder meer gebruikt worden voor de aanleg van een sportterrein.

De vrijwilligers van FV Bergloemek serveerden dit jaar op 28 en 29 juli opnieuw beenhesp tijdens hun vierde editie van de ‘Beenhespkermis’ aan de kerk van Borchtlombeek. De opbrengst daarvan gaat telkens naar een goed doel en dit jaar mocht de vzw Scholen Sint-Franciscus afdeling BuSO een cheque van 5.000 euro in ontvangst nemen. De school plant momenteel de aanleg van een multifunctioneel sportterrein in de Lostraat, een afgesloten terrein waar onder meer voetbal en basketbal gespeeld kan worden. Het project wordt ook gesubsidieerd door de provincie en moet afgewerkt zijn tegen juni 2020. Ook inwoners van Roosdaal zullen gebruik kunnen maken van het terrein. Een ander deel van het geld zal besteed worden voor de aankop van pedagogisch materiaal.

De volgende editie van de Beenhespkermis staat gepland voor het laatste weekend van juli in 2020. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer