Bilal Laggoune, dé grote naam op de affiche, schudt in bijzijn van Freddy De Kerpel en de organisatoren de hand van zijn opponent Doudou Ngumbu.
Foto Mozkito Bilal Laggoune, dé grote naam op de affiche, schudt in bijzijn van Freddy De Kerpel en de organisatoren de hand van zijn opponent Doudou Ngumbu.

Belleheide wordt bokstempel

Sporthal Belleheide ontvangt op vrijdag 10 februari het kruim van de Belgische bokswereld. Onder meer Ninovieter Bilal Laggoune trekt de handschoenen aan.

Op het programma staan die vrijdag vijf amateur- en zes elitekampen. Met namen als Jean-Pierre Bauwens, Sasha Yengoyan en Bilal Laggoune kan de organisatie alvast niet anders dan tevreden te zijn over de affiche. Als kers op de taart worden alle kampen ook live uitgezonden op de website van televisiezender Eleven, en ook nog eens herhaald in het weekend.


Ster van de avond moet Bilal Laggoune worden. Hij is het nummer veertien van de wereld en drievoudig Belgisch kampioen. "Ik heb een uitstekende voorbereiding achter de rug", vertelt hij. "Ik boks tegen een sterke tegenstander (Doudou Ngumbu, red.). Maar als ik ooit wereldkampioen wil worden, moet ik hem verslaan." Bokslegende Freddy De Kerpel had alvast lovende woorden voor Laggoune. "Dit is het grootste Belgische talent van de laatste twintig jaar", klinkt het. "Zijn potentieel is enorm. Hij is ook pas 24 jaar, dus we hebben het laatste van hem nog niet gezien." (MEN)

Lees meer