William De Groot met één van de katten die het gezin nog heeft.
Mozkito William De Groot met één van de katten die het gezin nog heeft.

Dierenbeul schiet kat dood met zeven kogels

HUISDIERTJE VAN GEZIN DE GROOT BRUTAAL AFGEMAAKT IN KRIEBRUGSTRAAT

Een dierenbeul heeft op gruwelijke wijze de kat van het gezin De Groot uit de Kriebrugstraat gedood. Er werd maar liefst zes à zeven keer op het arme dier geschoten. Het beestje brak daardoor een poot en er werd zelfs een tand uitgeschoten. "Dit moet stoppen, want wie weet waar dit gaan eindigen", zucht William De Groot.

William (58), zijn vrouw Magda Stevens en hun dochter Hannelore (21) zijn er hart van in. "Onze kat van zo'n vier jaar oud was zaterdag thuis vertrokken", doet de man het verhaal. "Dat ze eens een dagje wegblijven is eigen aan de beestjes, maar toch was het niet van haar gewoonte. Toen ze zondagnamiddag om 16 uur nog niet terug was is onze dochter gaan zoeken. Zij deed dan ook de gruwelijke ontdekking onder wat bladeren in een voetweg tussen de Kriebrugstraat en de Wolvenstraat. Dat het diertje dood was bestond geen twijfel over. Aan haar kop zagen we een kogelinslag van een klein kaliber. Maar we vermoedden dat ze niet onmiddellijk overleden was, maar nadien brutaal afgemaakt werd."

Zeven projectielen in lijfje

Een vermoeden dat de dierenarts gisteren bevestigde. "Maar liefst zes of zeven projectielen zijn via röntgenfoto's in het lichaam te zien", weet William. "Daarnaast is een poot gebroken en mist ze een tand. Het is duidelijk dat hier gewoon een echte dierenbeul aan het werk is. Daarom ben ik maandag ook klacht gaan indienen. Wie weet waar dit gaat eindigen? Het begint met kleine dieren en het kan altijd verder gaan. Met zo'n psychopaten weet je nooit."

Aangetroffen in broodzak

Extra tragisch is het feit dat ze het katje ooit al van de dood gered hebben. "Een vriend van ons trof het toen nog jonge beestje aan in een broodzak aan de Dender", weet William. "Wij hebben haar toen in huis genomen. Momenteel hebben we nog vier andere katten, die we ook uit slechte situaties geholpen hebben. We vrezen nu dat hun hetzelfde lot te wachten staat. Het zijn en blijven straatkatten, en geen raskatten, die dus naar buiten trekken. We kunnen ze moeilijk binnenhouden. Daarom willen we echt dat de dader gepakt wordt. Zelf hebben we het raden naar wie er achter deze daad zit."


Het gezin is in elk geval ontroostbaar. "Onze dochter was er echt het hart van in", vertelt Magda met tranen in haar ogen. "Ze zit op kot in Gent waar ze les volgt op de universiteit. We vroegen haar nog of ze niet een dag wilde thuisblijven om het wat te verwerken, maar thuis zou alles haar aan het katje doen denken."

Petitie

Het is niet duidelijk of er nog andere gevallen in de buurt zijn. "Ik heb al horen zeggen dat er al katjes verdwenen zijn", weet William. "Maar volgens de politie dient niet iedereen klacht in. In elk geval verdwenen er van ons ook al katten spoorloos in 2012 en 2014. In het centrum van Pamel duiken ook regelmatig affiches op van hopeloze eigenaars die op zoek zijn naar hun huisdier. Misschien zit dezelfde persoon daar wel achter. Het is dus echt wel genoeg geweest en het moet stoppen. Die persoon moet tegen zichzelf beschermt worden. Van een weerloos dier blijf je af."

Lees meer