4 Dit gehaktballetje met vergif vond Petra vrijdagochtend in haar tuin.
Vertommen Dit gehaktballetje met vergif vond Petra vrijdagochtend in haar tuin.

Dierenbeul actief in de regio? Hondenhater gooit vergiftigde gehaktballetjes in tuin in Werchter

Eigenaars vinden meer en meer vergif met als doel huisdier te vergiftigen

Petra Fobelets uit Werchter vond vrijdagochtend een gehaktballetje met vergif in haar tuin. Gelukkig aten honden Rocco en Kiko het goedje niet op. De laatste tijd wordt er meer en meer vergif gevonden dat het doel heeft om honden of katten te vergiftigen. Zo werd aan de Abdij van Park in Heverlee donderdag nog vergif gevonden. De wijk Wijgmaalbroek in Wijgmaal heeft ondertussen al bijna drie maand last van een kattenvergiftiger. Daar lieten meerdere katten het leven.

4 De twee groenendaelers van Petra Fobelets.
Vertommen De twee groenendaelers van Petra Fobelets.

Het was even schrikken toen Petra Fobelets vrijdagochtend in de tuin van haar woning in de Grotestaat in Werchter een vergiftigde gehaktbal vond. “Mijn twee groenendaelers hebben gelukkig niet van het vergif gegeten. Ik mag er niet aan denken wat er gebeurd zou zijn als ze dit wel hadden gedaan. Ik ben met het vergif naar de Aveve geweest. Het werd herkend en het zou waarschijnlijk om een vergif gaan dat ‘Generation Block’ heet en bedoeld is tegen ratten en muizen”, vertelt de vrouw. 

Drie maanden geleden werd één van de twee groenendaelers al eens vergiftigd. “Toen zei de dierenarts dat dit kon komen doordat één van de honden van de composthoop had gegeten, maar ondertussen denk ik dat het ook om vergif ging. De hond heeft toen zelfs een volledige dag aan de baxter moeten liggen”, zegt Fobelets.

4 Petra vond vrijdagochtend in haar tuin een gehaktballetje met vergif in.
Vertommen Petra vond vrijdagochtend in haar tuin een gehaktballetje met vergif in.

Pesterijen?

De vrouw is naar eigen zeggen al even het slachtoffer van pesterijen in de buurt. Mogelijks zou dit een escalatie van deze pesterijen zijn. “Vroeger werden er ook al blikjes met lokaas over de muur gegooid, waardoor al het tandvlees van de honden open lag”, zegt Fobelets.

Lokale politiezone BRT (Begijnendijk-Rotselaar-Tremelo) bevestigt de aangifte. “Wij zijn ter plaatse gegaan en hebben de raad gegeven om de substantie te laten onderzoeken. Indien het om vergif gaat, zal er een proces-verbaal tegen onbekenden worden opgesteld. Al is dit voor ons wel een alleenstaand feit”, klinkt het bij de lokale politie.

Fenomeen keert steeds vaker terug

In onze regio wordt het een fenomeen dat steeds vaker terugkeert. Aan de Abdij van Park in Heverlee werd donderdag ook vergif gevonden. Een buurtbewoonster ging er wandelen met haar hond. Zij at er een vergiftigd hondenkoekje en begon na de wandeling te braken en werd helemaal slap. Dankzij de snelle reactie van het baasje heeft ze het overleefd, maar ze is nog erg ziek. 

Ook Wijgmaalbroek in Wijgmaal is nog steeds in de ban van een kattenhater. Sinds begin maart zijn daar al zeven katten vergiftigd met het verboden landbouwgif Aldicarb. Vijf katten overleefden dat niet. Twee katten zijn nog steeds vermist. De Leuvense politie onderzoekt de zaak.

4
Vertommen

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • wim CLAES

    dus als er vergif wordt gesmeten in uw tuin moet ge dat op uw eigen kosten laten onderzoeken en als de test positief is stelt de politie pv op?daar besparen ze wel erg veel bij hun politie. moet ge daar uw eigen blaastoestel meebrengen bij een alcoholcontrole?

Lees meer